Soutěžte - Vyhrajte rodinné vstupné na výstavu Nekonečný příběh jablonecké | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vyhrajte rodinné vstupné na výstavu Nekonečný příběh jablonecké

Dnešní soutěž vám přinášíme spolu s brněnským Letohrádkem Mitrovských.Soutěžit budeme o 2 x rodinné vstupné na výstavu s názvem "Nekonečný příběh jablonecké bižuterie", která se otevírá 15.října 2013.

Na přelom podzimního a zimního období připravilo Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou výstavu Nekonečný příběh jablonecké bižuterie, která se uskuteční v Letohrádku Mitrovských na Starém Brně. Výstava kurátorky Kateřiny Hruškové a kol. prezentuje 200 let kontinuální bižuterní výroby na severu Čech. Představená kolekce zahrnuje ukázky průmyslové produkce, unikátní originály vytvořené pro výstavy či přehlídky nebo práce studentů jablonecké bižuterní školy. Nejstarší exponáty pocházejí z období kolem roku 1800, přes secesi, art deco po nejmladší kusy prezentující produkci současných výrobců. Návštěvníci se budou moci seznámit s jednotlivými obory bižuterní tvorby – od tradičního zpracování skleněných perlí, perliček a kamenů až po skleněné náramky (bangle) vyvážené do Indie nebo jetovou „černou“ bižuterii imitující gagátové šperky viktoriánské Anglie. Chybět nebude bižuterie z dalších materiálů, jako je dřevo, plastické hmoty, hliník, keramika či polystyren. Výstavu doplňují současné oděvní modely českých módních návrhářů zdobené jabloneckou bižuterií nebo kabelky.

Pro malé děti je na výstavě připravena dílnička, kde si mohou zkusit vyrobit drobný šperk nebo nakreslit vlastní návrh šperku.

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou

je jediné muzeum v České republice specializované na sklo a bižuterii. Od roku 2003 je jeho zřizovatelem  - díky výjimečnosti sbírkového fondu - Ministerstvo kultury České republiky. Nabízí moderní expozice historického i současného skla a bižuterie. Zatímco expozice skla, časově pokrývající období 7 století, je největší výstavní přehlídkou tohoto sortimentu v zemi, expozice bižuterie je nejobsáhlejší i ve světovém kontextu. Muzeum pořádá tematické výstavy doprovázené vícejazyčnými odbornými publikacemi a spolupracuje s firmami, osobnostmi, odbornými a zájmovými společnostmi v České republice i zahraničí.

Soutěžní otázka zní: Do kdy výstava Nekonečný příběh jablonecké bižuterie v Letohrádku Mitrovských v Brně potrvá?

a) do 30.11.2013

b) do 1.12.2013

c) do 1.1.2014

Své odpovědi posílejte na e-mail [email protected] do 15.října včetně pod heslem "brno". Následně poté vyhlásíme 2 vítěze, kteří od nás získají rodinné vstupné (tj. 2 ks vstupenek) na avizovanou výstavu.

(počet odpovědí vydělíme třemi a číslo, které nám vyjde, bude představovat pořadí e-mailu, který nám došel se správnou odpovědí. Ten vyhrává. Zaokrouhlovat při dělení budeme vždy nahoru. (20/3 = 6,66 tj. 7, vyhrává tedy e-mail došlý 7. v pořadí se správnou odpovědí).

Redakce Kam s dětmi

_____________________________________________________________________________________

Rodinné vstupné na výstavu Nekonečný příběh jablonecké bižuterie v Letohrádku Mitrovských v Brně od nás získávají: Andrea Hilpertová a Petra Vrchotková. Gratulujeme! :)