Soutěžte - Vyhrajte knížku říkadel a básniček pro nejmenší | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vyhrajte knížku říkadel a básniček pro nejmenší

Spolu s nakladatelstvím Portál, jsme pro Vás na dlouhé letní večery, které chtě – nechtě se svými dětmi bude většina z nás trávit (neb „maminko, přeci nebudu chodit o prázdninách spát po Večerníčkovi :)“), připravili soutěž o 3x knihu říkadel a básniček pro nejmenší. Ta nese název  „Katka čeká na zvířátka“ , její autorkou je Milena Lukešová a pro nejmenší ji připravila Vladimíra Gebhartová.  Knížka přináší verše většinou říkadlového typu, které jsou založeny na spontánní dětské potřebě pohybu, na zvukomalbě, opakování slov, rytmickém akcentu. Jednotlivé básničky i dva původně leporelové cykly jsou seřazeny tematicky, nastiňují rodinné prostředí a harmonické vztahy mezi lidmi i zvířaty, podporují jazykovou výchovu, jsou hravé a podnětné i pro předčitatele. Námětovou oblastí vybraných veršů je rodina, zvířata, blízké okolí dítěte. Tyto verše učí mluvit, získávají malé děti silně akcentovaným rytmem, bázovou slovní zásobou a dobře se dítěti vyslovují. Jsou libozvučné a hravé, vhodné k hravému předčítání spojenému s prohlížením obrázků, s pohybem, s opakováním a „doříkáváním“. Knihu doplnila ilustracemi Eva Rémišová.

Milena Lukešová zasvětila celý svůj život literatuře pro děti a mládež. Těžištěm jejího díla byla tvorba pro nejmenší děti a začínající čtenáře. Kromě vlastní autorské tvorby se věnovala také překladům. Napsala desítky knih, patří k nim mj. nápaditá leporela, obrázkové encyklopedie (Knížky pro Lucinku, Velká obrázková kniha o zvířatech), sbírky dětských veršů (Bačkůrky z mechu, Jak je bosé noze v rose, Kde dávají sloni dobrou noc, Katka volá na zvířátka a desítky dalších titulů) i poezie pro dospívající mládež (Nahej v trní aj.), spolupracovala s dětskými časopisy. V roce 2007 byla Mileně Lukešové udělena Zlatá stuha 2006 za celoživotní novátorský přínos literatuře pro děti a mládež.
 
váz., 64 s., 219 Kč

Soutěžní otázka nebude tentokrát tipovací, ale vypisovací a zní: Napište nám jméno ilustrátorky knížky s názvem „Katka čeká na zvířátka“ od Mileny Lukešové.
 
Nápovědu hledejte zde. Své odpovědi posílejte na e-mail [email protected] do 26.června 2013 včetně pod heslem „portál“. 
 
(počet odpovědí vydělíme třemi a číslo, které nám vyjde bude představovat pořadí e-mailu, který nám došel se správnou odpovědí. Ten vyhrává. Zaokrouhlovat při dělení budeme vždy nahoru. (20/3 = 6,66 tj. 7, vyhrává tedy e-mail došlý 7. v pořadí se správnou odpovědí).