Soutěžte - Soutěžte o rodinné vstupné do Laterny Magicy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Soutěžte o rodinné vstupné do Laterny Magicy

Máme tu pro vás další z divadelních soutěží. Tentokráte o rodinné vstupné na nedělní představení "Jak chodil Kuba za Markytkou" a "Tři pradleny".

Otázka zní: Na motivy jakých pohádek jsou představení inscenována?

a) na motivy pohádek bratří Grimmů

b) na motivy pohádek K.J.Erbena

c) na motivy pohádek Josefa Čapka

Své odpovědi posílejte do zítřejších 17hod na e-mail [email protected] pod heslem "divadlo". Do hodiny poté vyhlásíme vítěze (počet odpovědí vydělíme třemi a číslo, které nám vyjde bude představovat pořadí e-mailu, který nám došel se správnou odpovědí. Ten vyhrává. Zaokrouhlovat při dělení budeme vždy nahoru. (20/3 = 6,66 tj. 7, vyhrává tedy e-mail došlý 7. v pořadí se správnou odpovědí). Výherce si bude moci vstupenky vyzvednout v pokladně Nové scény Národního divadla nejpozději 45 minut před začátkem představení.

Nápovědu hledejte v následujícím textu

Proslulé Naivní divadlo Liberec míří v květnu na Novou scénu ND. Rodičům s dětmi nabídne obnovenou premiéru inscenace Jak chodil Kuba za Markytou doplněnou o pohádku Tři přadleny podle bratří Grimmů, v sále se pak malí diváci mohou těšit na pohádku Až opadá listí z dubu z Finfára podle předlohy Jana Wericha.
 
Jak chodil Kuba za Markytou a Tři přadleny | foyer Nové scény ND | 5.5. 14:00
Až opadá listí z dubu | 26.5. 17:00
 
Bohatá umělecká tradice, jedna z prvních profesionálních loutkových scén u nás, desítky zahraničních hostování a výrazné tvůrčí i herecké osobnosti – legendární Naivní divadlo Liberec se v květnu stane dalším z výrazných souborů, které přijaly pozvání k hostování na Nové scéně ND.
 
Naivní divadlo přiveze do Prahy inscenace zaměřené na rodiče s dětmi. Pro ty v předškolním věku je v kouzelném prostředí horního foyer Nové scény, které nabízí jedinečný výhled na Národní třídu, připravena 5. května inscenace Jak chodil Kuba za Markytou doplněná o pohádku Tři Přadleny. Inscenace na motivy pohádky bratří Grimmů se na repertoáru divadla drží již přes dvacet let a zaujme především výkonem Markéty Sýkorové, která v osobité one woman show předvádí pomocí několika loutek směšné konání hloupého Kuby. Ten se sice snaží jednat tak, jak mu máma poradila, ale vždycky to nějak pomotá. Kuba se má oženit s Markytou, má jí přinést dárek, špatně však pochopí matčinu radu a provede nějakou hloupost. Tím vzniká řetězec rad a jejich nesmyslného plnění, které je dětem k smíchu, protože i každé malé dítě je chytřejší než náš hloupý Kuba. Hloupého Kubu poté vystřídá hříčka Tři přadleny, která si bere na paškál především hloupost a lenost. Pro děti od tří let, jednotné vstupné 100 Kč.
 
Dětem 2. – 6. tříd je určena pohádka Až opadá listí z dubu, kterou scenárista Tomáš Syrovátka napsal podle příběhu Jana Wericha z populární sbírky Fimfárum. Čupera propil téměř vše, co měl, až zadlužil statek. Kdoví jak by to dopadlo, kdyby se na jeho zanedbaném poli neobjevil čert. Ten mu slíbil, že se o jeho pole postará. Čupera se mu ovšem musí upsat tím, že mu dá to, co má doma a právě o tom neví. Čupera se čertu upíše. Přiběhne domů a v chalupě najde čerstvě narozeného syna! Za pět let Čuperu přijde navštívit čert a žádá splacení dluhu... Jak vše dopadne se můžete přijít přesvědčit v neděli 26. května odpoledne.
 
Historie Naivního divadla Liberec sahá do roku 1949 a jde o jedno z prvních profesionálních loutkových divadel u nás. V šedesátých letech bylo s jeho působením spojeno především jméno Jana Schmida a Studia Ypsilon, které v rámci Naivního divadla působilo v letech 1968 – 78. Inscenace Naivního divadla pro děti i dospělé se vyznačují důrazem na výtvarnou stránku, hravost, hudební komiku a k tématům her často přistupují s úsměvným nadhledem. Divadlem prošla řada tvůrců (Jan Schmid, Pavel Polák, Pavel Kalfus, Iva Peřinová, Michal Dočekal a další), za dobu svého fungování se divadlo kromě většiny evropských zemí podívalo i do Číny, Kanady, Mexika, Indie, Izraele, Koreje nebo Pákistánu. 
 
Vstupenky lze zakoupit na pokladně Nové scény ND a pokladnách Národního divadla nebo na www.novascena.cz.