Dalimilova rozhledna | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dalimilova rozhledna

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

3  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Ti, kdož zavítají na jižní okraj Rychlebských hor, mohou si prohlédnout krajinu z krásné rozhledny. Vyrostla na 915 metrů vysokém vrchu Větrov poblíž Starého Města pod Sněžníkem. Na Větrově (918 m) nedaleko chaty Paprsek, na rozmezí mezi Jeseníky a Rychlebskými horami, vyrostla Dalimilova rozhledna. Jde o přesnou kopii rozhledny, která kdysi stávala na Králickém Sněžníku. Jako hlavní stavební materiál byl použit kámen. Stavba nabízí úchvatné rozhledy do okolí. Předobrazem nové rozhledny byla vyhlídková věž, která kdysi stála na vrcholu Králického Sněžníku. Její tvar nová stavba věrně napodobuje, použit byl také obdobný stavební materiál. K rozhledně se lidé dostanou například po zelené turistické značce, která spojuje Staré Město s chatou Paprsek. Větrov je vysoký 918 metrů, samotná rozhledna měří čtyřiatřicet metrů. Stavbu nechal postavit pan Dalimil Mika, po němž se také rozhledna jmenuje. Bývalou vyhlídkovou věž na Sněžníku sice nepamatuje, rodiče mu o ní však často vyprávěli a ukazovali fotografie. Stavbu si proto pan Dalimil zamiloval a rozhodl se, že postaví její repliku. Stavbu navrhnul Ateliér A Jiřího Tomečka.

> Otevírací doba

dle otevírací doby
v zimních měsících uzavřena

> Kontakt

Kraj: Olomoucký kraj
Město: Staré Město
Ulice: Kladská 171

> Komentáře