Eliška Podzimková - Malý princ | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Eliška Podzimková - Malý princ

> Termín

4.11.2021 - 30.1.2022

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Konceptem výstavy je vytvořit kouzelný svět Malého prince, který zapůsobí nejen na oči návštěvníka, ale i na jeho další smysly, odstřihnul ho od každodennosti a vrátil zpět do dětství. Prostor bude zaplněn magickým lesem, světýlky, mlhou linoucí se po zemi a vůní šimrající v nose. Návštěvník, který vejde dovnitř, si bude připadat jako v jiném světě. Hlavní instalací jsou samozřejmě ilustrace z knížky Malý princ, které byly připravované na Islandu. Jedná se o kombinované fotografie s ilustracemi, které jsou pro Eliščinu tvorbu signifikantní. Obrazy jsou kulaté, plastické, obsahují plno přírodních materiálů jako mechy, lišejníky, lávový písek a mají v průměru 70 cm. Obrázky z knížky jsou zároveň animované prostřednictvím AR (augmented reality) aplikace ARTIVIVE, která je volně ke stažení a skrze kterou si návštěvníci mohou “rozpohybovat jednotlivé obrázky”, tedy přehrát animaci. Aplikace si jednoduše “natrekuje” daný obrázek a pozná, že má spustit animaci. Například obrázek z pilotní kabiny letadla se začne hýbat tak, že letadlo prolétává krajinou, pilot manévruje s letadlem a celé to je doplněné zvukovou stopou. Součástí výstavy budou i interaktivní instalace, například starý “áčko” stan, ve kterém bude možnost si do sluchátek pustit audioknihu Malého prince, na stan také bude promítán princ, který jede na lišce. Další instalací bude obrovské mechové vejce s uschovaným zvířátkem. Do vejce účastník strčí ruce a po hmatu zjistí podobu zvířátka, které následně nakreslí. Na Islandu také vznikl krátký “making of” film, který bude zakomponován do výstavy a bude jej možné v rámci prohlídky zhlédnout. Máme také malé dřevěné lišky – odrážedla, na kterých se mohou děti po výstavě prohánět a instalaci nebes, která si hraje se světlem a projekcí beránků směrem „do nebes“. Návštěvník může rozhrnovat čočku na skleněném stole a díky tomu ovlivňovat množství propuštěného světla. Máme také velký dřevěný baobab, na který se házejí kroužky a další překvapení.

> Otevírací doba

10:00 - 18:00

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Opava
Ulice: Ostrožná 46

> Komentáře