Rozhledna na Cvilíně | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rozhledna na Cvilíně

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Pokud přijíždíte do Krnova, uvidíte již z dáli válcovitou kamennou romantickou rozhlednu, která se tyčí nad městem ve výšce 436 m n. m. Je vysoká 28 metrů, uvnitř s dřevěným schodištěm. První otevření rozhledny se datuje k 11. 06. 1903. V letech 1901-1903 ji vybudovala krnovská sekce Moravsko-slezského sudetského horského spolku podle projektu architekta Ernsta Latzela. Při zahajovací slavnosti konané 11. června 1903 dostala jméno Lichtenštejnova rozhledna, na počest bohatého mecenáše, bez jehož daru by výstavba nebyla možná. Dnes ji všichni znají pouze jako rozhlednu Cvilín, rozhlednu na Cvilíně nebo Cvilínskou rozhlednu. Na konci 2. světové války byla pozorovatelnou německého vojska, které se na vrcholku Cvilína opevnilo. O unikátní věžičku rozhledna přišla při opravách prováděných po válce. V 60. letech ji potkal osud mnoha dalších podobných staveb, když na její vrchol umístili antény televizního vysílače. Ty byly odstraněny teprve nedávno při celkové rekonstrukci. Pokud se budete chtít pokochat krásným výhledem z vrcholku rozhledny, musíte vyšlapat 134 schodů ZAJÍMAVOSTI Na východě při dobré viditelnosti uvidíme nejvyšší hory Moravskoslezských Beskyd – Radhošť, Smrk a Lysou horu. Západním směrem lze spatřit vrcholky Hrubého Jeseníku s Pradědem, Vysokou Holí, Petrovými kameny a Biskupskou kupou. Samozřejmě, že budete mít město Krnov jako na dlani a na východní straně pak „Balaton“ neboli „Petrův rybník“. Více informací k rekonstrukci rozhledny zde. VSTUPNÉ Dospělí 30 Kč; děti, studenti a senioři 15 Kč KONTAKT Turistické informační centrum Krnov Hobzíkova 13/11 794 01 Krnov Tel: +420 554 697 697

> Otevírací doba

duben, květen - víkendy a svátky 10:00-18:00
červen-září - každý den 10:00-18:00
říjen - víkendy a svátky 10:00-18:00

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Krnov
Ulice: Hobzíkova 13/11
Telefon: +420 554 697 697

> Komentáře