Pevnost Josefov | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pevnost Josefov

Foto: Dita Balcarová

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Pevnost Josefov - unikátní vojenský komplex pevnostního opevnění naleznete ve městě Jaroměř přibližně 20 km od města Hradec Králové. Již od počátku zahájení stavby byla pevnost koncipována jako samostatné pevnostní město. josefovské podzemí. V srdci pevnosti se budete pohybovat po pravoúhlých ulicích s domovní zástavbou, přes náměstí s kostelem, jehož věž spatříte již z dálky při příjezdu k městu. Svoji velikostí a významem je Josefov srovnatelný například se známým Terezínem či německým Koenigsteinem. Síla pevnosti spočívala v mohutnosti opevnění, palebné síle, takzvaných suchých příkopech, ale také v důmyslném podzemním bludišti minových chodeb. Samotná pevnost Josefov byla postavena v letech 1780 až 1787 na podnět císaře Josefa II. Důvodem ke stavbě takto rozsáhlého pevnostního komplexu byla ochrana hranic proti výbojnému Prusku. Pevnost Josefov byla ve své době ojedninělým projektem, který vyčníval svojí vojensko-technickou vyspělostí, patřil mezi nejvyspělejší pevnosti nejen v habsburské monarchii, ale v celé Evropě.

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Jaroměř
Ulice: Pevnost Josefov
Telefon: 491 812 343
E-mail: [email protected]

> Komentáře