Přírodní rezervace Baroch | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Přírodní rezervace Baroch

Foto: Dita Balcarová

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Přírodní rezervace Baroch leží jižně od obce Hrobice. Důvodem vyhlášení je ochrana významného rybníku a jeho okolí. To je tvořeno slatinnými loukami s bohatou flórou a faunou. Je významným hnízdištěm ptactva. Celá tato významná zoologická i botanická lokalita má rozlohu 93,58 ha, z toho ochranné pásmo tvoří 62 ha. Přírodní rezervace byla vyhlášena v roce 1998. V té době byl rybník téměř celý zazemněný a zarostlý rákosovými porosty. V minulých letech byla část vodní hladiny obnovena a díky tomu vznikla unikátní ornitologická lokalita. Bylo na ní zjištěno celkem 146 ptačích druhů, ze vzácnějších např. bukač velký, bukáček malý, chřástal malý, chřástal kropenatý, sýkořice vousatá, slavík modráček středoevropský, jeřáb popelavý, orlovec říční, Orel mořský, břehouš černoocasý, vodouš kropenatý, volavka bílá, čáp černý. Z dalších živočichů se zde vyskytuje i mnoho druhů vážek, obojživelníků (čolek obecný a velký, blatnice skvrnitá, rosnička zelená) a plazů (ještěrka živorodá, užovka obojková).

> Otevírací doba

po celý rok neomezeně

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Hrobice
Ulice: Přírodní rezervace Baroch

> Komentáře