Rozárium | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rozárium

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Výstaviště Flora Olomouc, a.s. pečuje o městské parky, sbírkové skleníky, rozárium a botanickou zahradu. Programy pro děti Do botanické zahrady si mohou děti přijít zahrát naučnou hru „Za tajemstvím rostlin“ a přitom se dozvědět o rostlinách zajímavé informace. Hra je určena pro děti, které již umí číst. Cena jedné hry je 50 Kč a po úspěšném vyřešení tajenky čeká hráče zajímavá odměna. Možnost zakoupení hry je na infocentru rozária. Ve stínu stromů v botanické zahradě se rovněž instaluje dětské hřiště. Něco málo a Rozáriu Rozárium vzniklo jako součást botanické zahrady Výstaviště Flora Olomouc v letech 1970 – 1972 z iniciativy Rosa Klubu Českého zahrádkářského svazu. Na ploše 3,5 hektaru, která předtím sloužila jako městská deponie odpadků, byla vytvořena netradiční růžová zahrada v prostředí přísně geometrických betonových polí. Postoj k aktuálně probíhající obnově rozária (jeho první etapa byla ukončena na jaře roku 2016) byl ovlivněn v prvé řadě velmi kvalitní realizací architekta Zavadila ze 70. let dvacátého století, díky níž můžeme tento prostor evokující plující ledové kry na vodní hadině, z nichž vykvétají růže, směle zařadit mezi významné památky moderní zahradní architektury v České republice a celé střední Evropě. Svým návštěvníkům nabízí druhé největší tuzemské rozárium s padesátiletou tradicí na ploše 3,5 hektaru více než tři tisíce keřů růží tří stovek domácích i světových odrůd. Návštěvník zde objeví nejen sortiment růží velkokvětých, ale také barvami zářící růže sadové, pnoucí, pokryvné a původní botanické druhy. V rozáriu lze i obdivovat liliovník (Liliodendron tulipifera) s listy připomínajícími svým tvarem tulipány. Současnou podobu rozária značně ovlivňuje právě velkorysá rekonstrukce podle plánů renomovaného zahradního architekta Zdeňka Sendlera.

> Otevírací doba

Duben - Říjen (út - ne) = 9:30 - 18:00
Listopad - březen (út - pá) = 8:00 - 15:00

> Kontakt

Kraj: Olomoucký kraj
Město: Olomouc

> Komentáře