Výlety s tajenkou - Za rytíři na Žebrák a Točník | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výlety s tajenkou - Za rytíři na Žebrák a Točník

> Termín

1.1.2020-31.12.2030

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Milí cestovatelé, dnešní výlet vás povede do blízkosti dvou hradů, které jsou spolu nerozlučně spjaty. Menší a starší Žebrák leží na nízkém ostrohu dole a nad ním na kopci stojí královský Točník. Jsou od sebe vzdáleny 500 metrů. Návštěva obou hradů je samozřejmě možná, pro vyluštění tajenky však není nutná. Vašim dětem se výlet bude jistě líbit, neboť část trasy vede kolem ohrad, kde se pasou ovce i kozy, které si klidně nechají pohladit. No a na Točníku jsou medvědi. Uvidíte je úplně zblízka. Vaše putování začne na parkovišti v podhradí. Východiskem výletu je městečko Točník. Zaparkujte na centrálním parkovišti a jděte kolem ohrady se skotem vzhůru do kopce. Všude jsou ukazatelé. Tuto trasu lze absolvovat i s kočárkem. První úkol čeká na děti hned u parkoviště, další následují zhruba po 100 metrech (viz přiložená mapa), až k branám hradu Točník. Točník lze obejít dokola a kvůli úkolům musíte dojít až k zadní bráně (cesta nalevo od mostu kolem jezírka). Až děti vyplní úkoly, vydejte se po červené a žluté značce dolů (nelze s kočárkem – maminky s miminky ať se vrátí po stejné cestě a k ostatním se připojí pod parkovištěm) z kopce ke křížovému kamenu, a pak podle ukazatelů až k hradu Žebrák. Odbočuje se k němu za mostem vpravo. Pokud vystoupáte na vrchol věže, objeví se před vámi fantastický výhled na horní hrad Točník i do širokého okolí. Na věž však lézt nemusíte. Bez vstupenky vás pustí do dolní části zříceniny. Po splnění posledních úkolů se vracíte po stejné cestě zpátky k parkovišti. Většina úkolů a otázek je určena pro děti ve věku 5–8 let. Ať se vám i vašim dětem výlet líbí!

> Otevírací doba

po celý rok neomezeně

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Žebrák
Ulice: zříceniny hradů Žebrák a Točník

> Komentáře