Výlety s tajenkou - Za zakletými jezery na Šumavu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výlety s tajenkou - Za zakletými jezery na Šumavu

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Milí cestovatelé, dnes vás pozveme ke známým šumavským ledovcovým jezerům. Přestože patří k největším lákadlům Šumavy, i v největší turistické sezoně zde panuje klid. Pohled na temné a začarované vody Čertova a Černého jezera si totiž musíte zasloužit. Cesta vede ne úplně pohodlnou cestou, za mokra to tady klouže a v zimě zde není ani projetá běžkařská cesta. Jedna z našich výletnic by o výletu touto trasou na běžkách v únoru mohla vyprávět…! Byl to horor. Právě proto sem zveme jen ty nejstatečnější výletníky. Možnosti výletu jsou hned dvě – okružní, která začíná a končí na Špičáckém sedle, a pro ty starší jsme vymysleli výlet ze sedla až do Rudy. V tomto případě je nejlepší dovézt se místním busem, který jezdí opravdu často, až na Špičácké sedlo, a pak jen sestupovat od jezer směrem k autu či vlaku a autobusu do Rudy. Hádanky jsou určeny dětem starším pěti let, které tuto trasu zvládnou, malé výletníky bychom tentokráte nechali doma. Opravdu s čistým svědomím ji však doporučujeme až školákům. Pro trošku lenivější výletníky máme i línější alternativní trasu. Dá se vyjet lanovkou nahoru na Sedlo. A pak se dá jít v podstatě opačným směrem než popisujeme ve výletě. Ze sedla klesáme k Čertovu jezeru, a pak příjemnou procházkou k Černému jezeru a cestičkou zpět na parkoviště ke Karlu. Pak už se jen sejde po asfaltce dolů k začátku lanovky. Tajenku byste měli vyluštit tak jako tak.

> Otevírací doba

po celý rok neomezeně

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Železná Ruda
Ulice: Špičácké sedlo

> Komentáře