Chata Prašivá | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Chata Prašivá

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Restaurace na chatě Prašivá Chata disponuje 1 výčepním barem a dvěma restauracemi – historickou Bezručovou jizbou a stylovým Valečkovým sálem, kde je rodinám k dispozici i opravdu velký dětský koutek. Pro samostatné skupiny jsme schopni připravit tedy vlastní stylový salónek. Obě restaurace mohou být vybaveny dataprojektorem a projekčním plátnem. V nabídce našich kuchařů naleznete domácí jídla čerstvě připravovaná právě pro Vás. Nečekejte tedy žádný obsáhlý jídelníček plný polotovarů, u nás jste na typické horské chatě, kde se vaří regionální jídla vztahující se k horám. Specialitou naší chaty jsou jednoznačně vyhlášené borůvkové knedlíky. Přejeme Vám tedy příjemný pobyt u nás a dobrou chuť. Chata Prašivá se pyšní věžičkovitou nadstavbou, která již od svého postavení v roce 1921 slouží jako rozhledna. V posledních letech, asi od roku 2001 byla veřejnosti uzavřena. Po změně chatařů v roce 2015 a jejich projektu "Vzkříšení horské chaty Prašivá" se daří rozhlednu opět veřejnosti otevřít, aby si tak mnozí milovníci rozhleden mohli splnit svůj sen - doplnit si do sbírky výhled právě z Prašivé, který většině do teď chyběl. Po slavnostním znovuotevření v sobotu 11.6.2016 se exkurze na rozhlednu konají: Každý pátek: v 17:00 hodin Každou sobotu: v 10:00 hodin Každou neděli a ve svátky: v 17:00 hodin V případě skupin větších než 10 osob je možné navštívit rozhlednu po předchozí rezervaci i mimo její otevírací hodiny. Skupinové rezervace přijímáme na emailu: chatari (zavináč) chataprasiva.cz. Poznámka: maximální počet hostů na 1 exkurzi je 15 osob. Vstupné: 30,-Kč/dospělí; 20,-Kč/důchodci, děti, studenti. Malé děti do 3 let zdarma. Přírodní dětské hřiště Koncem srpna 2016 se podařilo na Prašivé zprovoznit unikátní přírodní dětské hřiště. Toto ojedinělé hřiště, které pravděpodobně nemá na celé severní Moravě obdoby, bylo navrženo a ručně vyrobeno architektem Lukášem Gavlovským a jeho kolegy. Investorem je Klub českých turistů, odbor Beskydy, který získal podstatnou finanční podporu na toto hřiště z grantového programu Prazdroj lidem 2015.

> Otevírací doba

Viz otvírací doba.

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Vyšní Lhoty
Ulice: Vyšní Lhoty 200

> Komentáře