Klášterní zahrady Litomyšl | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Klášterní zahrady Litomyšl

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Bezesporu první velmi úspěšnou architektonickou realizací v novodobé historii města jsou Klášterní zahrady. Při myšlence na jejich obnovu totiž Litomyšl přistoupila k architektonické soutěži, což v devadesátých letech nebylo ani zdaleka běžné (mnohdy není ani dnes). Vítěz, architekt Zdeněk Sendler z Brna navrhnul novou podobu místa jako "zahradu - divadlo, divadlo - zahradu", kde dominují dva litomyšlské kostely a pozadí tvoří panorama města. Se svými rozlehlými, výškově členěnými travnatými plochami jsou zahrady ideálním místem pro rozjímání či odpočinek na dece. Při rozloze věší než jeden hektar zde každý návštěvník jistě najde "svůj kout", ať už jím bude altán v nejvyšším bodě, lavička v blízkosti vonných květinových záhonů nebo zídka s výhledem na centrum města. Speciálním místem je bazének s mlhovištěm, který obklopují sochy Olbrama Zoubka. To vše za zvuku tiché hudby pocházející z pera Bedřicha Smetany... Klášterní zahrady se během Národního festivalu Smetanova Litomyšl proměňují v druhou scénu, kam není třeba chodit ve společenském oblečení. Festivalové zahrady fungují jako free zóna a nabízejí již tradičně bohatý doprovodný program.

> Otevírací doba

1.4.-31.10. 08.00 - 22.00
1.11.-31.3. 08.00 - 19.00

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Litomyšl
Ulice: Klášterní zahrady

> Komentáře