Zboženské rybníky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zboženské rybníky

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Oáza klidu a ráje ryb, obojživelníků, vodního ptactva, ale také vášnivých rybářů. Soustava tří větších rybníků je položena v řadě za sebou v hlubokém zalesněném údolí Mladcovských vrchů. Jejich název je odvozen od vsi Zbožensko, která se zde původně nacházela. Podél cestičky vedoucí mezi rybníky je posed, který láká k zastavení a zaposlouchání se do zvuků okolní přírody. Zboženské rybníky tvoří soustavu několika malých rybníků v řadě za sebou. Nachází se v zalesněném údolí Mladcovských vrchů mezi Předním vrchem a Hřebenem. Vyskytuje se tu řada obojživelníků a vodního ptactva. K lovu ryb využívají rybáři Střední zboženský rybník. Rybníky dostaly své pojmenování podle zaniklé vsi Zbožensko a byly založeny v letech 1804 až 1857, kdy zlínské panství vlastnili baroni rodu Brettoni. Rybníky leží na místě, kde dříve stávala osada Zbožná, kterou vypálili husité. Svého času tam dokonce měla firma Baťa rekreační středisko pro své zaměstnance.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Zlín

> Komentáře