Falkenštejn | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Falkenštejn

Foto: Petr Fabian

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Skalní hrad na vysokém a obtížně přístupném pískovcovém bloku u Jetřichovic, nedaleko Havraní skály. Podle archeologických nálezů spadá doba jeho vzniku už do 1. pol. 14. stol., nejstarší písemná zmínka pochází z r. 1395. R. 1444 byl obléhán, poslední zpráva je z r. 1457. Přístupové cesta vedla spárou mezi skalami, do níž byl nástup umožněn dřevěnou konstrukcí. Na horní ploše se nachází rozlehlá světnička s oknem a sedátky a další vytesané prostory, většina staveb byla dřevěných. U paty skalního suku se nacházelo předhradí. Přístup: po žluté turistické cestě z Jetřichovic k SV kolem "zámku" (bývalé ozdravovny), asi 100 m za levotočivým ohybem cesty vedoucí údolím potoka je po levé straně informační tabule týkající se hradu a za ní vychází vyšlapaná pěšina k úpatí skal (do sedýlka mezi Falkenštejnem a Havraní skalou); přístup na vrchol po žebříku a skalní rozsedlinou je veden ze zadní (západní) strany a může být poměrně obtížný a nebezpečný, zejména po dešti ho nedoporučuju (z důvodu bezpečnosti hrad není zpřístupněn pro turisty) V r. 2017 byl hrad zpřístupněn pomocí železných schodišť, na vrcholu skalního bloku byly instalovány kovové plošiny a informační panely, přímo k místu vede žlutá turistická cesta Vstup: volný

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Jetřichovice

> Komentáře