Juračkův betlém | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Juračkův betlém

Foto: Dita Balcarová

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Velký Betlém je možné vidět v rámci stálé expozice tří unikátních Betlémů na diecézi Církve Československé husitské - Ambrožova 728, Hradec Králové, 500 02; prohlídky jsou denně od pondělí do soboty od 10.00 do 16.00. Po dohodě možno i mimo tuto dobu. Kontakt na diecézi: telefon: 734300460; e-mail: [email protected] vyroben v letech 1993 - 1997 délka 265 cm, šířka 105 cm, výška 200 cm 220 figur, více jak 60 pohyblivých; 20 velkých stromů a 45 keřů mezi figurami, k tomu sloupy, domy, paláce, schodiště... celkově více jak 1000 keramických dílů osvětlení pomocí 70 světel Betlém stojí na speciálně vyrobeném ořechovém stole, který byl vyroben z kvalitního rezonančního dřeva od firmy Petrof Betlém má tři nezávislé programy, které se zapínají otáčením beránků: buď jen svítí, nebo svítí a všechny figury jsou v pohybu, anebo je zde možnost komponovaného představení, které začíná i končí zvonkohrou a během 10 původních českých koled představí postupně jednotlivé biblické výjevy Architektura staveb odpovídá stylu v době před Kristem. Jeden dům (římský palác s Herodem) je pak inspirován skutečným domem postaveným 300 let po Kristově narození V Betlému lze nalézt původní figury, jako jsou kněží, římské vojsko, pastýř, rozsévač a pod., které jsou dle dochovaných dokumentů oblečeny v dobových šatech Na vypuklé přední straně stolu je hlava Kristova, a pod ní Poslední večeře Páně Podél Betléma naleznete zlatem psaný biblický citát Sic enim Deus dilexit mundum, ut Filium suum unigenitum daret; ut omnis, qui credit in eum, mon pereat, sed habeat vitam aeternam /Evangelium secundum Ioannem 3,16 / (Neboť tak Bůh miloval svět, že Syna svého jednorozeného dal, aby každý, kdo věří v něho nezahynul, ale měl život věčný / Evangelium Jan 3,16/ Mechanické zpracování Betlému je výhradně mechanické, bez časovacích spínačů či počítačů, o vynikající řemeslné kvalitě. Postavy i světla jsou uváděny do provozu pomocí soustav vaček, jednotlivé sekce mají svůj motor a převodovku. l) Pro dosažení unikátního povrchu s charakteristickými prasklinkami byl každý dílek pálen 5 – 7x Betlém je pozlacen 12ti karátovým zlatem (400 g !).

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Hradec Králové
Ulice: Ambrožova 728/3
Telefon: 734 300 460
E-mail: [email protected]

> Komentáře