Tlustec | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Tlustec

Foto: Petr Fabian

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Zřícenina renesanční tvrze (někdy označované i jako zámek) u Velkého Valtinova, nedaleko Ralska. Nejstarší zmínka o vsi pochází z r. 1371, poté se Tlustec objevuje až r. 1524. Tvrz se prvně uvádí r. 1540, jednalo se o starší sídlo, k němuž byla nová renesanční tvrz přistavěna kolem r. 1580. Obě sídla jsou zmiňována r. 1586 jako "stará" a "nová" tvrz, nedlouho poté bylo zboží připojeno k sousednímu Valtinovu. Při přestavbě na sýpku v 18. stol. zanikly vnitřní zdi tvrze a příčky pater. Střecha s částí krovu se zřítila r. 1994, dochovalo se staticky narušené obvodové zdivo a klenby v části přízemí. Přístup: jižně od Velkého Valtinova, zhruba 100 m východně od silnice na Brniště, k místu vede cesta Vstup: pravděpodobně volný (oplocený je pouze pozemek kolem sousedního domku)

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Velký Valtínov

> Komentáře