Bučací vodopád v Beskydech | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Bučací vodopád v Beskydech

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Krásný beskydský vodopád leží na Bučacím potoce na severní straně hory Smrk, potok se vlévá zleva do Ostravice. Bučací potok protéká Ostravicí, která je nejbližším výchozím místem k vodopádu. Vodopád se nachází v nadmořské výšce okolo 800 metrů na neschůdném terénu, kam nevede žádná značená stezka. Na dohled pod vodopádem vede lesní cesta, z níž se na vodopád můžete dívat. Jděte po červené z Ostravice směrem na Smrk. Po dvou kilometrech odbočíte na osadu Na Skalce, kterou projdete. Na konci cesta vstupuje do lesa. Po dvoustech metrech narazíte na odbočku doprava, která vůči vám stáčí do protisměru, ale stoupá nahoru. Po necelém kilometru v levém svahu uvidíte Bučací vodopád. Poté můžet pokračovat po lesní cestě, až dojdete k rozcestníku Hlubočanka, odkud lze pokračovat na Smrk klasickou turistickou trasou po červené. Kaskádovitý vodopád vznikl díky vrstvám tvrdých pískovců. Odshora dolů nejprve padá horní vodopád vysoký 6,4 metrů. Pod ním leží 4 metry široká teras. Na tu navazuje spodní vodopád o výšce 3,6 metrů. Další kaskádovitý vodopád je zhruba 30 metrů pod hlavním vodopádem. Nejkrásnější je vodopád v období deštů nebo po zimě, kdy taje sníh. V sušším období působí vodopád spíše jako potok. Vzhledem ke starým bukovým a javorovým porostům pralesovitého charakteru bylo okolí tohoto beskydského vodopádu vyhlášeno roku 2004 za chráněné území s názvem Bučací potok.

> Otevírací doba

Celoročně.

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Ostravice
Ulice: Vodopády Bučacího potoka

> Komentáře