Rozhledna Žernovník | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rozhledna Žernovník

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Vznešenou a hrdě vyhlížející dámu potkáte při toulkách malebným údolím říčky Lubě, v opuštěné krajině severně od Brna. Masivní patnáctimetrová dřevěná rozhledna postavená v roce 2014 na místě vysloužilého vodojemu. Kruhový výhled ze zastřešeného ochozu ve výšce 12 metrů (zámek Černá Hora, Boskovický hrad, rozhledny Podvrší, Babylon, Malý Chlum, Babí lom, Čebínka, vysílač Unín a Kojál, radar Skalky, za dobré viditelnosti Jeseníky, Králický Sněžník či Pálava). Do obce Žernovník se nejsnáze dostaneme z Černé Hory severně od Blanska. Do cesty se nám ovšem nečekaně postaví 800 metrový příkrý kopec až na kraj obce. Tou pak projedeme až doprostřed na křižovatku u obecního úřadu, kde odbočíme doleva ve směru na Lubě. Celou vesnicí přes další křižovatku se po půl kilometru nepřetržitého příkrého stoupání dostaneme až na nejvyšší bod obce. Zde se odbočí prudce doprava a po zámkové dlažbě a pak po kamenité cestě sjedeme 100 metrů z mírného kopce, abychom pak vzápětí vystoupali dalších sto metrů do kopce až k vodojemu. Kromě posledních dvě stě metrů kamenité cesty dobře sjízdné na silničním kole. Suvenýry v hostinci u Zvěřinů.

> Otevírací doba

Celoročně - volně přístupná - Vstup na rozhlednu je bezplatný

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Žernovník

> Komentáře