Kaple svatého Šebestiána | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kaple svatého Šebestiána

Foto: Dita Balcarová

> Otevřeno

červenec, srpen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Tato kaple na Svatém kopečku, původně nazývaném Tanzberg, tvoří nepřehlédnutelnou dominantu Mikulova. Její základní kámen byl vysvěcen 2. července 1623, rok poté, co se v Mikulově a okolí rozšířila epidemie moru. Kaple sv. Šebestiána 2015, Josef Hromek Kaple sv. Šebestiána po obnově 2015, Josef Hromek Pohled z jihovychodní strany, Josef Hromek Východní pohled, Josef Hromek Západní pohled na kapli, Josef Hromek Pohled z východní strany, Josef Hromek Pohled na kapli od Božího hrobu, Josef Hromek Olomoucký biskup kardinál František z Dietrichsteina se rozhodl vyjádřit vděčnost Bohu za překonání morové rány výstavbou kaple svatého Šebestiána. Výstavba této kaple se protáhla až do roku 1630, přičemž její renesanční architektura měla svou dispozicí odpovídat velechrámu sv. Petra v Římě. V této době byla na vrcholu Svatého kopečku zřízena i křížová cesta čítající sedm kapliček. Kaple sv. Šebestiána je orientovanou centrální stavbou na půdorysu řeckého rovnoramenného kříže. V roce 1714 byla ke kapli na jejím východním průčelí přistavěna barokní sakristie a objekt tak získal svoji dnešní podobu.

> Otevírací doba

červenec, srpen
sobota 10.00–16.00
neděle 10.00–14.00

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Mikulov
Ulice: Kaple svatého Šebestiána

> Komentáře