Magdeburská kasárna v Terezíně | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Magdeburská kasárna v Terezíně

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

9-14

> Popis

V bývalé Magdeburské kasárně sídlila v dobách terezínského ghetta židovská samospráva a všechna oddělení zajišťující chod tábora. V současnosti jsou zde stálé výstavy, věnované každodennímu životu židovských vězňů. Byl jsem zde Aktivitu navštívilo 13 lidí Počet hvězdiček je: 5/5. Hodnoceno: 1x.Počet hvězdiček je: 5/5. Hodnoceno: 1x.Počet hvězdiček je: 5/5. Hodnoceno: 1x.Počet hvězdiček je: 5/5. Hodnoceno: 1x.Počet hvězdiček je: 5/5. Hodnoceno: 1x. 5/5 (1 hodnocení) Expozice se zaměřuje především na kulturní dění v ghettu, které se zde rozvinulo nebývalou měrou. V souvislosti s tím, že byl Terezín součástí nacistické propagandy (byl zde například natáčen film „Hitler daroval Židům město“) zde nacisté nechávali vězňům co se uměleckého vyžití týče jistou volnost. Uchovalo se mnoho kreseb a literárních děl, například časopis Vedem, vydávaný chlapci v domě č. 1. V ghettu se hrálo divadlo a důležitou roli sehrála i četná hudební vystoupení. Expozice: Replika vězeňské ubikace z doby ghetta Hudba v terezínském ghettu Výtvarné umění v terezínském ghettu Literární tvorba v terezínském ghettu Divadlo v terezínském ghettu Rekonstruovaná kasárna je otevřená od roku 1997. V budově Magdeburských kasáren sídlí také Středisko setkávání.

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Terezín
Ulice: Tyršova

> Komentáře