Automuzeum Terezín | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Automuzeum Terezín

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

1  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Zajímají vás auta, která brázdila naše silnice v éře socialismu? Padesát takových exponátů z doby od 50. do konce 80. let 20. století si můžete prohlédnout v Terezíně. Nechybí ani dobové motocykly, vozy Tatra a zahraniční auta četně Wartburku, Trabantu, Dacie, Lady či Moskviče. Většina exponátů muzea pochází z automobilek zemí bývalého východního bloku, je najdete tu však i pár zajímavých kousků ze Západu, kterými jezdili tehdejší prominenti. Nechybí ani kompletní řada škodovek od prvních Felicií přes embéčka, erko až po stopětky a stodvacítky. Jsou mezi nimi i raritní exponáty, například dvoudveřová Škoda 1000 MBX nebo Škoda Rapid Cabrio, která se vyráběla pouze v Anglii. Pokochat pohledem se můžete na legendární Tatry 603 a 613, které si mohly soukromé osoby kupovat až v sedmdesátých letech, do té doby sloužily tyto automobily jako vládní vozidla. Příznivci zahraničních značek však v muzeu nebudou zklamaní - najdete tu modely Wartburku, Trabantu, Dacie, Lady či Moskviče přezdívaného Leninovy sáně. Auta, kterými se vozili prominenti nebo lidé, kteří si mohli koupit zahraniční vůz za bony, zastupují například modely značek Mercedes, Jaguár či Fiat. Muzeum se nachází se v Pražské ulici vedle parkoviště Památníku Terezín u Malé pevnosti. Tato otevírací doba bude v zimním období (od 1.11. do 31.3.) upravena od 9 hod. do 16 hod. Vstupné 50,-Kč/os., 100,- rodinné (2dospělí+3děti), slevy pro skupiny, studenty a seniory.

> Otevírací doba

pondělí 9–17
úterý 9–17
středa 9–17
čtvrtek 9–17
pátek 9–17
sobota 9–17
neděle 9–17

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Terezín
Ulice: Pražská 400
Telefon: 777 337 700
E-mail: [email protected]

> Komentáře