Naučná stezka včelařská - cesta medu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka včelařská - cesta medu

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná včelařská stezka ,,CESTY MEDU“ 28.9.2010 byla otevřena naučná včelařská stezka s názvem Cesty medu. Začátek stezky se nachází na cyklostezce (cesta v luzích) mezi obcemi Malhostovice a Nuzířov (okres Brno – venkov). Dále pokračuje údolím proti proudu potoku Lubě, kde je umístěno šest tabulí se včelařskou tematikou. Na první tabuli jsou údaje o naší základní organizaci ČSV Drásov. Na dalších tabulích je popsáno složení včelstva, vliv včel na biodiverzitu krajiny, opylování rostlin, vznik květového a medovicového medu, účinky včelích produktů na lidský organizmus, postupný vývoj včelařských technologií od vyřezávaných klátů až po moderní nástavkové úly, vytáčení medu pomocí zvratných medometů, až po inseminaci včelích matek. Poslední sedmá tabule nacházející se na cyklostezce s možností prohlédnutí proskleného pozorovacího úlu je umístěna na konci obce Skalička u Tišnova, kde mám cca 300 m od tabule včelnici. Běžní turisté si mohou prohlédnout prosklený pozorovací úl, který je umístěn na přístupové cestě ke včelnici. Turistovi, který by měl vážnější zájem o včelařství a chtěl by začít včelařit umožním po domluvě prohlídku včelnice a podrobnou prohlídku chovného včelstva. Do dnes se o nás včelařích a naší organizaci nevědělo. Teď díky včelařské naučné stezce se o nás ví a vážnější zájemci o včelaření nás mohou kontaktovat přes naši ZO ČSV Drásov. Délka naučné stezky je přibližně 3 kilometry. V polovině stezky jsme postavili boží muku se sochou sv. Ambrože patrona včelařů. Poslední osmá tabule je umístěna mimo cyklostezku na náměstí obce Drásov. Je to všeobecná tabule se včelařskou tematikou, která by mohla být umístěna ve všech obcích a městech, jako propagace včelařství a včelích produktů.

> Otevírací doba

Celoročně

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Malhostovice

> Komentáře