po cyklostezce kolem Chrastavy na zříceninu a transbordér – Bílý Kostel nad Nisou | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

po cyklostezce kolem Chrastavy na zříceninu a transbordér – Bílý Kostel nad Nisou

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Nejdřív po cyklostezce podél vody Pěkný celodenní výlet s popojíždením vlakem a využitím kol a odrážedel můžete začít přímo v Bílém kostele. My jsme byli ubytování v chalupě přímo v centru obce. Odtud jsme se vybaveni kočárky, odrážedly a koly vydali směrem po nově vybudované cyklostezce do Chrastavy. Po cestě najdete několik zastavení s pěknými novými dětskými prvky. I v parném dni je to dobrá volba, protože cyklostezka vede podél řeky Lužické Nisy. Trasa do Chrastavy má něco málo přes 3km, takže to ujedou i méně zdatní jezdci. Pak ke zřícenině Hamrštejn a transbordéru V Chrastavě jsme si dali zmrzlinu na parkovišti u nádraží a pak se vydali dále regionálním vlakem ze zastávky Chrastava do zastávky Machnín – hrad. Vzhledem k tomu, že zastávka Machnín – hrad je už v pásmu Liberec, platili jsme asi 48 Kč za dva dospělé. Tato zastávka je ideální, když se chcete vydat nahoru na zříceninu Hamrštejn. Krátký asi 200 m výstup do kopce stojí určitě za to! Nahoře mohou děti prolézat či si pohrát na loupežníky, zřícenina je schovaná v lese, a i v horkém počasí je to balzám na duši. Z Hamrštejna jsme pak slezli zase dolů směrem k řece a podél řeky se vydali asi na 2km cestu směrem ke stanici Chrastava – Andělská hora. Po cestě se určitě zastavte u řeky. Nejen, že se tu dá docela dobře osvěžit přímo v řece, ale děti bude bavit především tzv. transbordér - unikátní lanovka přes řeku. Ze zastávky Chrastava - Andělská hora jsme se opět regionálním vlakem (tenkrát za 20 Kč pro dva dospělé) svezli zpět až do Bílého Kostela nad Nisou. Co dál v Bílém kostele a okolí? V Bílém kostele doporučujeme s dětmi krásné dětské hřiště přímo u řeky a na oběd si zajděte do hospody Tatran, kde se dá poměrně dobře najíst a v rohu tam najdete i písek, houpačku a nějaké hračky pro děti, takže pravděpodobnost, že se najíte v klidu, je docela velká.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Chrastava
Ulice: Chrasatava

> Komentáře