Nevítaní návštěvníci | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Nevítaní návštěvníci

> Termín

13.9.2020 - 15.11.2020

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Výstava Vás provede světem nepůvodních druhů naší fauny a flóry. Seznámíte se s invazními organismy, odkud se k nám dostaly a jaké jsou jejich životní strategie. Dozvíte se, proč jsou tak úspěšní v kolonizaci nových území a jaký je dopad jejich života v naší krajině. Ne každý invazní organismus je v zásadě škodlivý, některé se po čase “uklidní“ a začlení do našich podmínek, u některých už ani nepoznáme, že se jedná o nepůvodní druh. Jiné nám působí velké škody v přírodě a krajině, vytvářejí monokultury a vytlačují původní druhy jako například křídlatky, netýkavka žláznatá nebo bolševník velkolepý a zavlečené polní plevele. Některé stromy ke svému šíření používají i chemické látky vypouštěné přes kořeny do země tak, aby omezili růst ostatních, například trnovník akát. Invazní druhy živočichů jako jsou psík mývalovitý, mýval severní anebo norek americký přímo naše domácí druhy požírají včetně těch ohrožených i chráněných, a tak je potřeba je eliminovat a pokusit se zabránit jim v dalším šíření a reprodukci. Likvidace a eliminace invazních druhů nebezpečných pro naši přírodu je často nákladná a běh na dlouhou trať, přijďte se tedy seznámit s těmito nevítanými návštěvníky. I vy pak můžete pomoci v zastavení jejich šíření.

> Otevírací doba

Dle webu

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Zámek Vsetín

> Komentáře