Naučná stezka okolím Vsetína | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka okolím Vsetína

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka začíná na nábřeží Bečvy nedaleko Městských lázní. Kolem vsetínského zámku stoupá k Přírodní památce Vršky – Díly nad sídlištěm Sychrov. Hlavním důvodem pro vybudování naučné stezky bylo přiblížit zájemcům unikátní terasovitě členěný svah Vršky – Díly. Jedná se o ukázku obdělávání půdy v těžko přístupném terénu, kdy museli drobní zemědělci k zajištění obživy využívat každý kousek země. Proto vytvářeli terásky, které se každoroční orbou zvětšovaly. Později políčka zarůstala křovinami a stromy, ale dodnes tu zůstal krajinný ráz částečně zachován. Na území přírodní památky žije řada zvláště chráněných a ohrožených druhů živočichů, rostou tu orchideje a teplomilné či suchomilné rostliny. Z Vršků stezka pokračuje po modré turistické značce typickou valašskou krajinou mezi loukami a lesy nad údolím potoka Jasénky. Dochovaly se zde pasekářské usedlosti, na některých se dosud hospodaří. Cestou uvidíme řadu mohutných stromů, některé lípy nebo buky mají obvod kmene téměř 4 metry. Na zpáteční cestě projdeme kolem samoty U Kovářů a sestoupíme do údolí Velký Skalník. Po levé straně uvidíme nejvyšší skalní útvar ve Vsetínských vrších – 38 metrů vysokou Valovu skálu. Také v jejím okolí se nacházejí biologicky cenné porosty. Stezka končí v Jasenicích u zastávky MHD.

> Otevírací doba

Celoročně

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Vsetín

> Komentáře