rozhledna Dymník | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

rozhledna Dymník

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Na vrcholu zalesněného čedičového vrcholku (515 m) ve Šluknovském výběžku, 2 kilometry jihozápadně od Rumburka, naleznete hezkou rozhlednu Dymník. Oblíbený výletní cíl, zejména díky pohodlnému výstupu a krásným rozhledům do okolí Šluknovska. Na vrcholku jsou skalnaté útvary a kamenná rozhledna, kterou vybudoval rumburský podnikatel Augustin Wenschuh v roce 1896. Rozhledna Dymník má 79 schodů a výšku 15 metrů. Do roku 1945 se jmenovala Augustýnka. Nedávno byla opravena Klubem českých turistů. Výhled se otevírá na Lužické hory, Hvozd nebo Jedlovou. Pod rozhlednou se také můžete občerstvit ve stylové restauraci. Přístupnost Výstup na Dymník je možný po modré turistické značce z Rumburka. Vstupné Dospělí: 15,- Kč Děti od 6 do 15 let: 8,- Kč Děti do 6 let: zdarma Členové KČT s platnou roční známkou: 8,- Kč Důchodci, invalidé, studenti, vojáci: 8,- Kč Průvodci ZTP - P: zdarma Provozní doba Letní otvírací doba: 1. dubna - 30. září / pondělí - neděle a svátky: 9.00 - 17.00 hodin Zimní otvírací doba: 1. října - 31. března / soboty, neděle a svátky: 10.00 - 15.00 hodin 24. a 31.prosince: zavřeno Na rozhledně je i prodej drobných suvenýrů. Větší skupiny se mohou o možnosti návštěvy rozhledny mimo otvírací dobu domluvit na tel.: 721 516 312. Rozhlednu spravuje Kčt Krásná Lípa: www.kctkrasnalipa.cz

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Rumburk
Ulice: Rumburk

> Komentáře