Pravčická brána | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pravčická brána

> Fotogalerie

> Otevřeno

leden, duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen, listopad, prosinec

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Pravčická brána je největší přirozená skalní brána na našem kontinentu, národní přírodní památka. Je považována za nejkrásnější přírodní útvar Českého Švýcarska a tvoří symbol celé oblasti. Pravčická brána je svými rozměry ( výškou otvoru 16 m, rozpětí oblouku u dna je 26,5 m a šírkou mostu 8m ) největším přírodním skalním mostem v Evropě. Až do roku 1980 bylo možné přejít po oblouku celou Pravčickou bránu. Od roku 1980 je na skalní oblouk přísný zákaz vstupu, díky zrychlení eroze zapříčiněné člověkem se skalní most zůžil o skoro jeden metr. V areálu Pravčické brány naleznete několik krásných výhlídek jak na samotnou Pravčickou bránu, tak do celého okolí, uvidítě Křídelní stěny, Václavskou stěnu, Stříbrné stěny, ale dohlédnete i na Růžovský vrch, který je chráněnou přírodní rezervací. Můžete navštívit výletní zámeček Sokolí hnízdo, kde je otevřena stylová dobová restaurace se zachovalými interiéry z 19. století, muzeum Národního parku České Švýcarsko a informační centrum. Od místa vstupu do areálu se rozbíhají upravené stezky a schodiště na jednotlivé vyhlídky, odkud můžeme pozorovat samotnou Pravčickou bránu nebo se kochat působivými pohledy do blízkého i vzdálenějšího okolí. Pravčickou bránu navštívily od dob, kdy byla "objevena" pro turistiku, prokazatelně milióny lidí. Mezi mnoha známými osobnostmi se jejím půvabům obdivoval hned dvakrát – v letech 1831 a 1851 – slavný autor pohádek Hans Christian Andersen. Je bezesporu jasné, že také zde načerpal mnoho inspirace pro svou práci. Vstupné Dospělí 95 CZK / 4 EUR Děti (6-14 let) 30 CZK / 1,5 EUR Studenti/důchodci 30 CZK / 1,5 EUR Vstupné spojené s provozem areálu se vybírá od konce 19. století a v přepočtu zůstává pořád přibližně ve stejné výši.

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Hřensko
Ulice: Hřensko

> Komentáře