Rozhledna Mostka na Mostné hoře | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rozhledna Mostka na Mostné hoře

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Název Mostná hora dostala rozhledna podle zalesněného vrchu, ze kterého byly poraženy stromy na starý most přes Labe. Vrch byl po odlesnění holý a jeho vzhled se změnil až koncem 80. let 19. století, kdy zde byl založen lesopark se stezkami, lavičkami a umělými potůčky. Stavbu rozhledny provedla firma Maier a Hollman dle návrhu architekta Viktora Krause. Věž rozhledny je 20 m vysoká, vyhlídková plošina se nachází ve výšce 16 metrů, na kterou je třeba vystoupat po 96 schodech. Z vrcholu se nabízí krásné výhledy na bizarní krajinu Českého středohoří, zejména na Litoměřice, Terezínskou kotlinu a o něco dál i na horu Říp či hrad Hazmburk. Součástí rozhledny bývala také vyhlášená restaurace Legenda, kde ochutnáte skvělá jídla připravovaná mistry kuchaři v parní kuchyni. Cesta k rozhledně vede z Litoměřického horního nádraží nejprve Vančurovou a pak Čelakovského ulicí. V zatáčce na kopci odbočte do ulice Fillovy, která stoupá kolem dětského domova asi sto metrů do příkrého kopce. Na vrcholu stoupání odbočuje z této ulice doprava hrubá asfaltová silnice, která zprava obkrouží celý vrchol. Po 400 metrech příkrého stoupání stanete na parkovišti před restaurací. Od centra Litoměřic je rozhledna vzdálená 1,4 km. Jako jedna z mála rozhleden u nás je dostupná také autem bez omezení a zaparkovat můžete bez poplatku přímo u objektu.

> Otevírací doba

Leden - Prosinec
1.1. - 31.12.
pondělí - úterý zavřeno
středa - neděle 11:00 - 18:00

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Litoměřice
Ulice: Mostná hora 94
Telefon: 728 121 808

> Komentáře