Naučná stezka až na hrad Pernštejn- I. | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka až na hrad Pernštejn- I.

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

I. MOŽNÁ VARIANTA - Naučná stezka Nedvědice - Pernštejn spojuje na 19 zastaveních to nejzajimavější z Nedvěcice a okolí hradu. Celá trasa se skládá z velkého okruhu, malého okruhu a stezkami vedoucími skrz hradní lesopark. Naučná stezka začíná na železničním nádraží v Nedvědici, kde je trať v provozu již od roku 1905. Dalším zastavením jsou mramorové lomy, jejich nedvědický modrý mramor byl svého času světovou raritou. Nedvědický mramor přilákal mnoho kamenosochařů a jeho krásu můžete vidět na návsi u rybníka na památníku obětem války. Další kroky vás provedou vilovou zástavbou z 19. století, alejí stovky dubů, kterou nechal vysadit Vladimír hrabě Mittrowský, ke kamennému mostu, který je v původní podobě jako součást kočárové cesty. Dalším zajímavým mostem je dřevěný krytý most přes Nedvědičku, který byl postaven v 60. letech 19. století. Budete-li chtít se osvěžit nevynechejte studánku Korejtko, kde v nově opravené studánce můžete ochutnat pitnou vodu dobré kvality. Budete-li mít dostatek času, bloumejte hradním parkem, který se nachází na strmých svazích pod hradem. 1. Železniční nádraží Nedvědice 2. Významné lípy a mramorové lomy 3. Brněnská cesta 4. Mansberský potok 5. Panská louka 6. Památné duby 7. Kamenný most 8. Výhled na hrad 9. Dřevěný krytý most 10. Studánka Korejtko 11. Haslingerův kříž na Pernštejně 12. Pivovarská cesta 13. Výhled do parku 14. Hrad Pernštejn, 1. nádvoří 15. Kamenice 16. Výhled na vilu Mittrowských 17. Lesopark, cesta nad rybníky 18. Kovářova louka 19. Park pod Kaštany Na tuto naučnou stezku navazuje další stezka, a to Pernštejn - Smrček - Nedvědice a třetí stezka Pernštejn - Sejřek - Doubravník - Černvír - Nedvědice

> Otevírací doba

Celoročně

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Nedvědice – Pernštejn – Nedvědice

> Komentáře