HARMONY BUNKER EXPOSITION | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

HARMONY BUNKER EXPOSITION

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Muzeum studené války pod hotelem HARMONY CLUB ve Špindlerově Mlýně je v provozu! Vybudoval ho team hotelu Harmony Club - především z nadšení a zpřístupnění těchto prostor široké veřejnosti. Muzeum bylo zprovozněno od ledna roku 2016. Muzeum je zbudováno v bývalém protiatomovém krytu pro prominentní osoby. Tento unikátní prostor Vám otevře svoje tajemství a Vás bude mrazit z historie nedávno minulé… Do podzemních prostor se můžete vydat každý den od 14:00-18:00. Vstupenky lze zakoupit na hlavní či wellness recepci. Pro skupiny větší 10ti osob je možno domluvit si individuální rozšířenou i cizojazyčnou prohlídku spojenou se vstupem do dekontaminačních sprch, prostoru diesel agreátu atd. Prohlídka trvá cca 40 minut. Tento unikátní kryt, který měl sloužit vládě tehdejší Československé socialistické republiky, začal být budován v 80 letech minulého stolení. Strategický výběr místa byl po taktovkou Státní plánovací komise ve spolupráci s vedením Varšavské smlouvy. Protiatomový kryt byl naplánován a vybudován pro cca 200 lidí. Měl veškeré vybavení a zařízení k tomu, aby tam takovýto počet lidí mohl přežít případný útok nukleárními zbraněmi. Kryt se rozkládá na třech podzemních poschodích. Samozřejmostí je náhradní agregát, speciální nádrž na pitnou i užitkovou vodu. Součástí krytu bylo i několik únikových cest. V té hlavní je v současné chvíli umístěna sportovní střelnice. Co návštěvník krytu uvidí? torza původního vybavení krytu místnost štábu místnost ložnice, civilní obrany a ošetřovny místnost bývalé baterkárny, kde je v současné chvíli malá výstava pomůcek civilní obrany místnot velína - srdce celého bunkru zázemí vzduchotechnického zařízení, které je funkční až dodnes informace o historii objektu Harmony Club Hotel patří již od 90 let minulého století k nejvyhledávanějším hotelům Krkonoších. Málokdo však ví, že co se v jeho podzemních prostorách ukrývá. Ted to můžete být právě vy … Hosté hotelu neplatí za vstup do expozice, pokud nepožadují prohlídku včetně průvodce. V období DUBEN-LISTOPAD - je parkování u hotelu na 60 minut zdarma,v případě prokázání se platnou vstupenkou do muzea. Parkuje sena střeše hlavního parkoviště. V zimním období je parkoviště u hotelu zpoplatněno.

> Otevírací doba

14.00–18.00

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Špindlerův Mlýn
Ulice: Bedřichov 106
Telefon: 499 469 111
E-mail: [email protected]

> Komentáře