Naučná stezka Olšina | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Olšina

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

3.7  (3x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka okolo rybníku Olšina Vás provede jedinečnou Šumavskou přírodou a cestou se dozvíte zajímavé informace o místní přírodě a historii. Celková délka trasy 7 322 metrů Orientační čas zdolání 1 hod. 20 min. Hlavním nástupním bodem je tak místo u plánovaného infocentra v rámci areálu VLS, kde také návštěvníci mohou zaparkovat svá auta a získat potřebné informace. Je zde také restaurace a možnost ubytování. Dalším doporučeným bodem pro nástup na stezku je na hráz rybníka u vlakové zastávky, kde taktéž můžeme zaparkovat. Návštěvníci stezky mohou přijet autem, lépe však vlakem, nebo pěšky po stávající turistické trase. Okruh je veřejně přístupný a část mohou navštívit i lidé s omezenou schopností pohybu. Na začátku a konci každého úseku je totem se směrovkami, cestou potom infopanely s barevným proužkem. Některá prkna na stezce jsou také zvýrazněna barvou a nesou na sobě naučnou informaci v podobě stop ptáků či zvěře. Touto informací mohou být doplněny i totemy či další mobiliář. Děti na stezce mohou sbírat informace o přírodě, např. překreslováním reliéfů na infosystému stezky na papír. Na stezce si můžete vyzkoušet, jak se cítí ptáci v ptačím hnízdě a další hry spojené s přírodou. AUTEM: Ze silnice č. 39 Č. Krumlov – Volary v Horní Plané 5 km směr Hodňov NA KOLE: Z Horní Plané do Hodňova po cyklotrase č. 1254 a následně 1 km po č. 1255 (7 km). Z Polné na Šumavě po č. 1254 nebo 1255 (6 km) PĚŠKY: Po červené značce z Horní Plané přes Maňávku (7 km), z Hořic na Šumavě (9,5 km) VLAKEM: Z Horní Plané nebo z Českého Krumlova (Českých Budějovic) do zastávky Hodňov.

> Otevírací doba

celoročně volně přístupná

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: rybník Olšina
Telefon: 220 405 111
E-mail: [email protected]

> Komentáře