Pulčínské skály | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pulčínské skály

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Pulčínské skály leží v údolích podél Pulčínského potoka poblíž obce Pulčín. Pulčínské skály tvoří několik skalních skupin v okolí vrchu Hradisko zasazených do krásné, civilizací málo narušené přírody. Celé území, na kterém jsou lezecké terény, je národní přírodní rezervací a platí zde úplný zákaz horolezecké činnosti. Pulčínské skály jsou oblíbeným cílem turistů. Nejsnáze se k nim dostanete po červené značce z Pulčína nebo po modré značce z Lidečka. Nedaleko od Pulčína (asi 3 km) se nachází vesnice Lidečko, kde jakoby ze země vystupuje rozpraskaná pískovcová deska zvaná Čertovy skály. Podle pověsti zde čert prohrál sázku, kdy měl za úkol přehradit údolí skalní stěnou do ranního kuropění, ale prohrál ji a tak stěna zůstala nedokončena. Věděli jste? Že od ledna do března se v místě zvaném "Propadlý hrad" vytváří v puklinách a na převisech mohutné ledopády a rampouchy, které mohou dosahovat až čtyř metrů. Ledopády mají nádhernou oranžovou barvu, kterou způsobuje mikroskopická sněžná řasa. Největší každoroční akce je Pulčinská pouť

> Otevírací doba

Celoročně

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Valašské Klobouky
Ulice: Pulčínské skály

> Komentáře