Grafitový důl Český Krumlov | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Grafitový důl Český Krumlov

> Fotogalerie

> Otevřeno

květen, červen, červenec, srpen, září

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Prohlídka grafitového dolu v hloubce 70 m pod povrchem nabízí ukázku těžby i svezení důlním vláčkem. Před tím, než se vydáte na samotnou prohlídku, vás vybaví speciálním oblečením, jehož součástí je i důlní lampa. Následně vás do podzemí zaveze důlní vlak, kterým dříve jezdili horníci na šichtu. Navštívíte-li Český Krumlov, můžete vedle prohlídky města a tradičních památek navštívit i jednu památku technickou, kterou se město může pochlubit. Jde o grafitový důl. Pokud vás zajímá, jak se grafit těžil, co vše obnáší hornická práce a při prohlídce se rádi svezete důlním vláčkem, máte jedinečnou příležitost. Okolí města Český Krumlov má bohatou hornickou minulost, a to nejenom v těžbě grafitu, ale též stříbra, zlata, nerostů a hornin. Historie grafitových dolů na Českokrumlovsku sahá až do poloviny 18. století. V jednom z nich byl v hloubce 70 m pod povrchem vytvořen prohlídkový dvoukilometrový okruh, od 1. května 2008 je opět otevřen veřejnosti. Asi 1,5 km se projíždí důlním vláčkem, zbytek trasy, kde návštěvníci vidí praktické ukázky těžební činnosti spojené s výkladem, se jde pěšky. Výprava pod Českým Krumlovem a jeho okolím trvá více než hodinu.

> Otevírací doba

KVĚTEN DENNĚ 9:00 - 15:00
ČERVENEC + SRPEN DENNĚ 9:00 - 18:00
ČERVEN + ZÁŘÍ DENNĚ 9:00 - 16:00
V zimní sezóně pouze na objednávku.

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Český Krumlov
Ulice: Chvalšinská ul. 243
Telefon: 380 711 199
E-mail: [email protected]

> Komentáře