Naučná stezka Mohelenská hadcová step | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Mohelenská hadcová step

Foto: Dita Balcarová

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Národní přírodní rezervací Mohelenská hadcová step provede naučná stezka doplněná směrovými značkami a tabulemi s mapou a výkladem. Začíná i končí na parkovišti jihozápadně od obce Mohelno, kde si lze zakoupit i tištěného průvodce. Přímo na začátku naučné stezky stojí mohyla z doby železné, připomínající dřívější osídlení. Stezka má deset tematických zastávek, každý z panelů popisuje bezprostřední okolí zastávky, biotop a další zajímavosti. Trasa je středně náročná, protože na ní dochází ke značnému převýšení. Hornina hadec neboli serpentinit je to, co dalo název národní přírodní rezervaci Mohelenská hadcová step nedaleko Dukovan na Třebíčsku. Má rozlohu sta hektarů a je chráněná už od třicátých let. Tvoří ji hluboce zaříznutý meandr od řeky Jihlavy, lidově nazývaný Čertův ocas, na jehož severní straně jsou skalnaté, výrazně sluněné svahy o výšce až 120 metrů. Tmavá barva hadcové horniny, vysoký obsah hořčíku, nízké srážky a sluneční záření mají vliv na suché a teplé klima v daném území. Dokonce je tam průměrná teplota o deset stupňů vyšší než v nedalekém Mohelně.

> Otevírací doba

po celý rok neomezeně

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Mohelno
Ulice: Mohelenská hadcová step

> Komentáře