Starý zámek - Jevišovice | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Starý zámek - Jevišovice

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Prohlídkové trasy: Předzámčí: Příroda, geologie, mineralogie Jevišovicka. Prehistorie a historie Jevišovicka. Archeologické nálezy Františka Vildomce a Jaroslava Palliardiho, tzv. Jevišovická kultura. Rod pánů z Kunštátu, husitství, život v 16. - 19. stol., 1. a 2. světová válka (sestřelení amerického letce r. 1944) aj. Na půdě "Dětský labyrint". Starý zámek v Jevišovicích: Gotický hrad ve skalnatém meandru Jevišovky, přestavěný na renesanční a raně barokní zámek. Zpřístupněno nádvoří, zámecká kaple sv. Ludvíka, vystavěná po roce 1649 Janem Ludvíkem Raduitem de Souches, slavným obráncem Brna a stavebníkem poutního kostela v Hlubokých Mašůvkách. V kapli ikonograficky unikátní obraz „Obřezání Páně“ z doby kolem roku 1600. Expozice sbírky Františka Vildomce, přenesená z Boskovštejna, zámecký nábytek a památky na Ofenheimy, majitele panství v 1/3 20. století. Hradní kuchyně a dlouhodobé výstavy Umění skalních maleb a Sousedé na talíři. Prohlídkové trasy - Předzámčí: Historie Jevišovic a okolí a Labyrint pro děti. - Starý zámek v Jevišovicích: nádvoří, kaple, expozice Hradní kuchyně a dlouhodobé výstavy Umění skalních maleb a Sousedé na talíři. Max. počet ve skupině je 25 osob, minimálně 4 osoby. Mimo uvedenou otevírací dobu lze objednat prohlídku pro hromadné návštěvy na tel. čísle +420 778 743 952. Auta možno parkovat přímo u zámku (parkoviště zdarma), autobusy v prostoru Rovenského dvora u sýpky v centru města naproti kostelu. Ve státní svátky, které připadnou na úterý až neděli, otevřeno od 10 až 12 a 13 až 16 hod. Platební karty přijímáme.

> Otevírací doba

Dle webu

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Jevišovice
Ulice: Zámek
Telefon: +420 778 743 952
E-mail: [email protected]

> Komentáře