Naučná planetární stezka Vestec | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná planetární stezka Vestec

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Tuto naučnou stezku najdeme na okraji obce Vestec, ležící hned za jižní hranicí hlavního města Prahy. Stezka začíná u Vesteckého rybníka a vede celá po asfaltové cyklostezce směrem na Kunratice, téměř po rovině. Zvládnete jí tedy projet na kole či odrážedle i s malými dětmi, jít můžete i s kočárkem. Cestou jsou rozmístěny lavičky a téměř u konce stezky i piknikové místo. Stezka přibližuje návštěvníkům naší sluneční soustavu, seznamuje s jejími tělesy a názorně ukazuje poměry velikostí a vzdáleností ve vesmíru. Stezka je dlouhá necelých 1,5 kilometru, není okružní, takže musíte počítat stejnou vzdálenost i pro cestu zpět. U Vesteckého rybníka je kromě úvodního informačního panelu také první zastavení – Slunce. Je zde třírozměrný model této hvězdy o průměru 44 cm a panel s informacemi. Na každém dalším zastavení je vždy už jen panel s informacemi o dané planetě, dozvíme se zde, jak je každá planeta velká a čím je typická. Jednotlivé planety jsou zde rozmístěny od sebe ve vzdálenosti 1:3147735, tzn. 1 metr stezky se rovná 3147735 kilometrů ve vesmíru. Od poslední planety – Neptunu se vracíme zpět stejnou cestou. Pokud jedete na kole, můžete si trasu ještě prodloužit - u planety Uran odbočíme na cyklostezku č. 8225 (vede tudy i žlutá turistická značka) dojedeme do zástavby rodinných domů, kde na křižovatce ulic V Úhoru a Za Šmatlíkem odbočíme doprava a mezi poli dojedeme po cyklostezce zpět k Vesteckému rybníku - znázorněno na mapě. Přístup: autem je možno dojet do ulice K Rybníku nebo U Hřiště, kde je možné bezplatně zaparkovat. délka stezky: cca 3 km časová náročnost: 1-2 hodiny

> Otevírací doba

celý rok

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Vestec u Prahy

> Komentáře