Muzeum Járy Cimrmana a rozhledna Maják Járy Cimrmana | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Muzeum Járy Cimrmana a rozhledna Maják Járy Cimrmana

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V areálu U Čápa bylo s velkou slávou představeno veřejnosti Muzeum Cimrmanovy doby - Maják Járy Cimrmana. První oficiální Cimrmanovo muzeum pokřtil početný soubor herců divadla Járy Cimrmana v čele se Zdeňkem Svěrákem. V anketě o největšího Čecha sice vyhrál Karel IV. ale jen proto, že pořadatelé Járu Cimrmana ze soutěže vyškrtli. Nyní se ale našemu géniovi dostává spravedlivého ocenění. V muzeu je umístěna značná část pozůstalosti Járy Cimrmana dosud přechovávaná v depozitářích společnosti a divadla JC v Praze. Významná část sbírek byla také nově získána díky občanům z Pojizeří a širokého okolí , kteří darovali množství "autentických památek" na pobyt génia na Liptákovsku. Ze zajímavých exponátů je k vidění mistrova busta, již poničil při napařování klobouků kloboučník Lešner, dívčí šaty, které nosíval malý Jára ve svém takzvaném dívčím období, smeták na čištění koutů, či obraz vídeňského oponenta českých Cimrmanologů Ericha Fiedlera. Stavbu navrženou architektem profesorem Martinem Rajnišem vybudovali majitelé zdejšího rekreačního areálu U Čápa. Budova je z poloviny vrostlá do svahu a je obložena v místě vytěženým kamenem. Samotná rozhledna je vybudována z borového dřeva, její originální konstrukce je velmi vzdušná a svou siluetou skutečně připomíná maják. Od června 2014 si v příchovickém muzeu prohlédnete také nové venkovní expozice. Hlavně děti potěší pohádkový lesopark, kde naleznou obří kameny, z jejichž uspořádání hádají děti názvy pohádek. Součástí nových expozic je i Cimrmanem navržená mobilní cela, v níž se vězňové mohou opalovat

> Otevírací doba

Leden - Květen
pondělí - neděle 10:00 - 17:00

Červen - Srpen
pondělí - neděle 10:00 - 18:00

Září - Prosinec
pondělí - neděle 10:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Kořenov
Ulice: Příchovice 1
Telefon: +420 724 188 462
E-mail: [email protected]

> Komentáře