Naučná stezka Svobodský kras | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Svobodský kras

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Jedním z málo známých fenoménů Krkonoš je tzv. Svobodský kras, jehož součástí je Medvědí jeskyně s jedinečnými nálezy zkamenělin. Stezka začíná od nádraží ve Svobodě nad Úpou, kde je možné zdarma parkovat. Vydejte se po žlutě a zeleně značené turistické cestě vzdálené asi 1 km s výstupem asi 120 m. Návštěvnické místo Svobodský kras přitahuje turisty tam, kde jich je méně, než na hřebenech. Okolí není tak citlivé na poškození, jako krkonošská tundra na hřebenech hor. Je vhodným cílem pro odpolední nedělní vycházku. Má dvě části – jedna je u Medvědí jeskyně, a je vybavená i turistickým přístřeškem. Druhá část je na opačné straně pahorku. Od Medvědí jeskyně k ní vede pěšina s orientačními značkami. Správa KRNAP vybudovala nové návštěvnické místo s lavičkami a cedulemi s informacemi o vápenci, jeho vlivu na okolní přírodu, zpracování a využití. Druhým tématem stezky je Medvědí jeskyně, u které se našly kosti medvěda hnědého a mnoho kostiček netopýrů. Tím je Medvědí jeskyně nejbohatší paleontologické naleziště v Krkonoších.

> Otevírací doba

po celý rok neomezeně

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Svoboda nad Úpou
Ulice: Svoboda nad Úpou

> Komentáře