Naučná stezka POZNÁVÁME BORY | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka POZNÁVÁME BORY

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka POZNÁVÁME BORY po létech snů a přání a plánování se nám podařilo 8.5.2016 otevřít první část Naučné stezky v Borech. Stezka se mimo jiné věnuje ekologickým stavbám obce a zajímavým místům v nejbližším okolí. trasa stezky okolím Dolních Borů a od Poldru přechází do Horních Borů. Začněme u kostela v Dolních Borech, a vydejme se na procházku, kde nás čeká celkem 22 zastávek. (Další 2 panely jsou potom na Cyrilově.) Od léta 2018 naleznete na stezce i několik schránek geocachingu. Naučná stezka obsahuje 22 zastávek. Procházka je dlouhá 6 km. Trasa je vyznačena bílým čtvercem se zeleným pruhem. Je věnována kostelům a farnosti, školství a sportu v obci, péči o životní prostředí, ochraně přírody, rybníkům, zásobování pitnou vodou, těžbě živce, granitu, ruly a minerálům. V příštích letech se bude naučná stezka rozšiřovat. Mimo trasu naučné stezky se u autobusové čekárny v Cyrilově na 2 tabulích dozvíte o historii osady a přírodě kolem ní. Informační tabule jsou také u Přírodních památek Rasuveň a Mrázkova louka. 1. O naučné stezce, 2. Kostel sv. Jiljí, 3. ČOV, 4. Těžba v Hatích a O minerálech v Hatích, 5. Obecní kompostárna, 6. Historická dřevěná pumpa a vodní hrátky, 7. Soustava rybníků v Dolních Borech, 8. Geoparčík a Park, 9. Kadibudka, 10. Analematické sluneční hodiny, 11. Vyprávění polní cesty a Výsadba zeleně v krajině, 12. Vyhlídka, 13. Houpačka, 14. O vodovodu, 15. Rybníky v Borech a Záchrana obojživelníků, 16. Slatinné louky a Poldr – protipovodňové opatření, 17. a 18. Tělovýchovná jednota Družstevník Bory, 19. Kostel sv. Martina a Farnost Bory, 20. Školství v obci, 21. Kamenolom Bory, 22. Houpačka. Trase je velmi dobře popsána v aplikaci Mapy.cz

> Otevírací doba

Celoročně

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Bory
Ulice: U Kostela

> Komentáře