Rozhledna Velká Čantoryje | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rozhledna Velká Čantoryje

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

HISTORIE Výstavba rozhledny a srubu s občerstvením na Velké Čantorii byla realizována v období července až října roku 2002. Samotné výstavbě rozhledny předcházela tvorba projektů od září 2001 a výroba této ocelové, pozinkované konstrukce skupinou Strojírenské výroby Třineckých železáren ve spolupráci s projektantem této netradiční stavby v našem regionu. Slavnostní zahájení provedl kmotr této rozhledny, kapitán třineckých hokejistů Richard Král dne 23.11.2002. Tohoto zahájení se zúčastnili všechny firmy, která se na této stavbě podílely. Záměrem investorů Jiřího a Jana Lubojackých bylo zatraktivnění této malebné východní části Moravskoslezských Beskyd, nabídnout turistům netradiční pohled do tří států v bezprostřední blízkosti obce Nýdek. Samotná rozhledna se nachází na rozhraní státní hranice mezi Českou a Polskou republikou. Realizací výstavby došlo k vytvoření turistického areálu, který na tomto vrcholu chyběl. Rádi bychom Vás pozvali k turistickému výletu do tohoto areálu, v malebném prostředí Beskyd. Přejeme Vám nevšední zážitek při pohledu na Beskydskou krajinu rozprostírající se do tří států EU. TECHNICKÉ ÚDAJE: technické údaje nadmořská výška - 995 m nejvyšší bod - 1016 m výška rozhledny - 29 m výška 5. podlaží - 21.420 m počet schodů - 118 váha ocelové konstrukce - 37 171 kg rok výroby - 2002 kapacita - 170 osob

> Otevírací doba

Ve dnech státních svátků jak v České republice tak v Polsku a ve dnech školního volna rozhledna otevřena.

V měsících mimo sezónu od Listopadu do Března při dobrém počasí může být otevřeno i v týdnu od pondělí do pátku.

V měsících mimo sezónu prosíme o kontakt před návštěvou k ověrění otvírací doby na kontaktech:

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Nýdek
Ulice: Nýdek 580
Telefon: 602 713 170
E-mail: [email protected]

> Komentáře