Mateřská škola Borohrádek | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Mateřská škola Borohrádek

Foto: paní Mládková

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6

> Popis

Mateřská škola se nachází téměř v centru města Borohrádek, ale zároveň leží v blízkosti lesa a je obklopena rozlehlým parkem. Naše poloha umožňuje bezpečné vycházky dětí do okolí a na nedalekou stezku. Budova MŠ je jednopatrová a má tři věkově smíšené třídy, jednu umístěnou v přízemí (Liščata) a dvě (Sovičky a Medvíďata) se nachází v 1. patře. Kapacita MŠ je 78 dětí. Třídy jsou prostorné a slunné. Každá třída disponuje velkou hernou s oddělenou ložnicí, šatnou dětí a sociálním zařízením. Mateřská škola má 11 zaměstnanců. V každé třídě pracují dvě kvalifikované učitelky. V roce 2000 prošla budova rekonstrukcí, kdy došlo k výměně oken, vstupních dveří, celkovému zateplení budovy a zabudování ochranného kódového systému. Okolí školy tvoří zahrada a městský park, herní prvky jsou od roku 2017 kompletně vyměněny. Zahrada je vybavena pískovištěm, průlezkami, dětským domečkem, houpačkami, lanovou pyramidou, lavičkami, aj. Na zahradě i v parku jsou umístěny hmyzí hotely, ptačí budky a krmítka. V těsné blízkosti se nachází autobusové i vlakové nádraží. Jsou zde velmi dobré možnosti pro parkování při dopravě dětí do MŠ. Všechny třídy jsou vybaveny dětským nábytkem. K dispozici máme kvalitní hračky a didaktické pomůcky. Hračky, pomůcky a výtvarný materiál jsou umístěny tak, aby byly dětem dostupné (na policích a otevřených skříňkách) a samy si je mohly brát a uklízet. Třídy jsou uspořádány na mnoho herních koutků. Děti se v nich věnují manipulaci s materiálem, výtvarným činnostem, konstruktivním hrám a experimentují. Pomůcky a hračky jsou postupně doplňovány novými a moderními. Děti se podílejí na výzdobě tříd, šaten a chodeb MŠ. Dětské práce jsou tak přístupné i rodičům. Děti využívají přilehlou zahradu a rozlehlý park ke spontánním pohybovým aktivitám. Zahrada má mnoho vzrostlých stromů a keřů, které naskýtají možnost stínu v teplých letních měsících. V roce 2017 prošla zahrada kompletní výměnou herních prvků a je tak plná podnětů a koutků určených k tvořivosti dětí, objevům a pokusům. Naším přáním je využívat zahradu po co největší část dne a vést děti k tvořivosti a objevování krás přírody.

> Otevírací doba

6:30 - 16:00

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Borohrádek
Ulice: Husova 530
Telefon: 739 098 119
E-mail: [email protected]

> Komentáře