Rozhledna na Velkém Javorníku | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rozhledna na Velkém Javorníku

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Nadmořská výška: 918 m n.m. Výška rozhledny: 25,9 m Nejvyšší vyhlídková plošina ve výšce: 20,3 m Počet schodů: Výhled: Frenštátská brázda, přední Beskydy - Lysá hora, Ondřejník, Poodří, Štramberk, Veřovické vrchy, za příznivého počasí až na Malou a Velkou Fatru, Roháče a Belanské Tatry na východě a Jeseníky s Pradědem na severozápadě. Vrchol Velký Javorník OTEVÍRACÍ DOBA celoroční přístup VSTUPNÉ zdarma SLUŽBY sociální zařízení: Chata Velký Javorník prodej: Chata Velký Javorník občerstvení: Chata Velký Javorník, denně mimo pondělí, 9.00-17.00 hod. DOSTUPNOST Vzdálenost vzdušnou čarou: 5 km JZ od Frenštátu pod Radhoštěm Vlakem: nejbližší stanice je Frenštát. p. R. nebo Veřovice Autobusem: Pěšky: - z Frenštátu od vlakové stanice po červené TZ k rozc. U Slezanu, dál po zelené přes centrum města, Horečky až na vrchol (převýšení posledních 1500 m je 370 m!, nejnáročnější výstup) (cca 6,5 km), - z Frenštátu po modré z náměstí v centru po rozcestník Malý Javorník, odtud po červené na vrchol (cca 7 km) - z Veřovic od vlakové stanice po žluté do rozcestí, odtud po modré na vrchol (cca 5 km) - z Veřovic od vlakové stanice po žluté do rozcestí Pod Kamenárkou, dál po červené na vrchol (cca 7 km) - z Hostašovic od vlakové stanice po červené souběžně s NS Veřovické vrchy (cca 16 km) - Rožnova od vlak. stanice po modré do rozc. Dolní Paseky, odtud je možno jak po zelené tak po modré (delší) do rozc. Malý Javorník a pak na vrchol po červené (cca 10 km) Další delší trasy jsou možné z Valašského Meziříčí (začátek po žluté), ze Zašové, ze Zubří, vždy od vlakových stanic. po zelené-červené z Rožnova. Na kole: na vrchol není značená cyklotrasa, ale přesto je častým cílem cyklistů, nejvhodnější je trasa souběžně s modrou značkou z Frenštátu (v rozc. Papratná se odpojte do leva po cestě, později se opět na modrou napojíte), nenásledujte ji až k rozc. Malý Javorník, ale 200 m pod ním se odpojte na zpevněnou vrtevnicovou cestu, která vás dovede až na vrchol Autem: výjezd není možný bez povolení

> Otevírací doba

Celoročně.

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Trojanovice
Ulice: Hora Velký Javorník

> Komentáře