Rozhledna na Anenském vrchu u Sosnové | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rozhledna na Anenském vrchu u Sosnové

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Dřevěná rozhledna na Anenském vrchu u obce Sosnová na Opavsku vznikla na podzim 2018. Za její výstavbou stojí zdejší obec, jejíž zastupitelstvo schválilo záměr výstavby rozhledny v červnu 2017. Zároveň byla výstavba rozhledny podmíněna získáním dotace, což se podařilo díky zapojení obce do projektu „Stezka rozhleden a vyhlídkových míst Euroregionu Silesia – I. etapa“ spolufinancovaného z programu Interreg V-A Česká republika-Polsko 2014-2020 v rámci Evropského fondu pro regionální rozvoj. V I. etapě projektu byly vybudovány rozhledny či vyhlídková místa právě v české obci Sosnová a v polské Gmině Pietrowice Wielkie, Gmině Mszana, Gmině Lubomia a Miastě Racibórz. Dřevěná turistická rozhledna se sedmi vyhlídkovými plošinami a zastřešenou šestiúhelníkovou vrcholovou plošinou je ukotvena na čtyřech betonových pilířích obložených kamenem. Současně se stavbou rozhledny bylo v blízkosti vybudováno zastřešené odpočívadlo s posezením u stávající studny, která byla opravena a je využívána jako odpočinkové místo. Na materiál a konstrukci obou staveb byl použit modřín. Rozhledna byla vybudována v období srpen až listopad 2018 za částku cca 1,8 mil. Kč vč. DPH firmou Temid Stavby s.r.o. z Krnova podle projektu ing. Vladimíra Šarmana. Jedná se o sedmipatrovou dřevostavbu se šestiúhelníkovou vrcholovou plošinou, kotvena je do čtyř betonových pilířů, které jsou obložené kamenem. Společně s vybudování rozhledny bylo v její blízkosti postaveno kryté odpočívadlo s posezením u původní studny, která byla opravena. Na stavbu rozhledny i odpočívadla bylo použito modřínové dřevo. Slavnostní otevření rozhledny proběhlo ve středu 7. listopadu 2018.

> Otevírací doba

Celoročně.

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Opava
Ulice: vrch Nad Sadem
Telefon: +420 554 749 501

> Komentáře