Vodopády Bučacího potoka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vodopády Bučacího potoka

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V masivu Smrku se v přírodní rezervaci Bučací potok nachází jedny z největších kaskádovitých vodopádů moravské a slezské části Kapat. Leží ve výšce kolem 800 m n. m. a jsou obklopeny bukovými porosty se zbytky suťových lesů. Vodopády tvoří dva velké stupně (3,6 a 6,4 m) a kaskáda z malých stupňů. PR Bučací potok V roce 2004 byla celá lokalita rozprostírající se ve výšce 600 - 1 100 m n. m. vyhlášena přírodní rezervací. Stupňovitost bučacího potoka tvoří vrstvy odolnějšího godulského pískovce a rychleji zvětrávající břidlice. V okolí potoka se vyskytují vzácná rostlinná společenstva označována jako vysokohorské nivy. Rostou zde ohrožené druhy rostlin (oměj tuhý moravský, kamzičník rakouský, mléčivec alpský...). Území patří k teritoriu velkých šelem jako je medvěd, rys a občas i vlk. Okružní trasa z Ostravice Od vlakového nádraží se vydáte po červené turistické značce směrem na Smrk (1 276 m n. m.) a už během stoupání po asfaltové silnici můžete sledovat malebné tůně a zákoutí šumícího Bučacího potoka. Po opuštění asfaltové části pokračuje trasa nefalšovanou beskydskou přírodou, kde dle informační cedulky "hospodaří čas a přírodní živly". Zdolávání vrcholu Smrku není zdaleka takovou masovou záležitostí jako výstup po červené na Lysou horu. Na rozcestí "Nad Holubčankou" (870 m n. m.) je třeba se rozloučit s červeným značením a dále pokračovat vlevo po lesní cestě. Ta pozvolna klesá dolů a včas dle hučení vody poznáte, že se blížíte k vodopádům. Od vodopádů pokračujte dolů po lesní cestě až na asfaltovou silnice, kde opět zabočíte vlevo. Zpět do centra Ostravice je možné jít po hezké lesní pěšince oranžové medvědí stezky (značka oranžového medvídka) nebo opět po červené turistické značce. Tipy na cestu: Nezapomeňte svačinu (u nádraží je obchod, pekárna, stánek se sýry, frgály...) Podvrcholová prémie na vás může čekat v Beskydském pivovárku Ideální čas pro výlet a focení vodopádů je po dešti

> Otevírací doba

Celoročně.

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Ostravice

> Komentáře