Pohádkový zámek Lemberk a procházka okolím | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pohádkový zámek Lemberk a procházka okolím

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Trasa výletu: na zámek Lemberk přímou cestou nebo okruhem přes Zdislavinu studánku a letohrádek Bredů Celková délka trasy: 1 km (z parkoviště po asfaltce na zámek a zpět); 3 km (okruh přes Zdislavinu studánku) Terén: mírně kopcovitý Vhodné pro kočárky: sportovní kočárky do terénu Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: zčásti odrážedla Parkoviště se nachází cca 500 m pod zámkem, k Lemberku vede asfaltová silnice. Na zámek lze s kočárkem projet až na nádvoří. Po obvodu nádvoří najdeme lavičky. Zámek Lemberk nabízí dvě základní prohlídkové trasy s průvodcem a expozici historických stylů bez průvodce. Rodiny s dětmi Lemberk často navštěvují jako místo, kde se natáčely známé pohádky „Čert ví proč“, „Tajemství staré bambitky“ a další. Prohlídky jsou vhodné spíše pro starší děti. S menšími dětmi si můžeme udělat kratší procházku v okolí zámku, při níž narazíme na tzv. Zdislavinu studánku. Ke studánce dojdeme, když se z parkoviště vydáme vpravo podél rybníků a potoka. U Zdislaviny studánky je lavička. Poté pokračujeme vzhůru parkem a kolem barokního letohrádku Bredů se zahradou a sochami až k zámku Lemberk. Zpět na parkoviště se vrátíme stejnou cestou nebo v rámci okruhu po asfaltové cestě zmíněné v úvodu. Doporučujeme spíše sportovní kočárky.

> Otevírací doba

neomezeně

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Jablonné v Podještědí
Ulice: Lvová 1

> Komentáře