Poberounský masopust | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Poberounský masopust

> Termín

22.2.2020

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Program Poberounského masopustu, který patří mezi největší akce svého druhu v celém Středočeském kraji, začne na návsi v Zadní Třebani na Berounsku v 8.00 stylovým staročeským jarmarkem, na kterém budou kromě výrobků různých řemeslníků k dostání preclíky, perníky, koláče, pečené maso, medovina… A koblihy, samozřejmě – symbol masopustu. Prodejců z celé republiky se přihlásily přes tři desítky. Děti se budou moci svézt na koních či oslících, dospělé určitě potěší tradiční zabijačkové pochoutky či místní pivo Bobr. Počínaje 10.00 hod. se na improvizovaném jevišti v podobě valníku představí: staropražská kapela Třehusk dětská lidová muzika Notičky taneční skupina Proměny taneční soubor Klíček pěvecký Třebasbor řevničtí ochotníci s tradiční masopustní fraškou Nakonec bude symbolicky pochován Masopust, oceněni vítězové soutěže o nejoriginálnější masopustní pohled vyhlášené na loňském jubilejním, třicátém »fašaňku« a dekorovány nápadité maškary. K účasti v soutěži o nejoriginálnější převlek jsou zváni všichni, místní i přespolní. Poté se vydá na obchůzku obcí průvod v čele s kapelou, koňským spřežením a kvartetem »hlavních« postav: medvědem, medvědářem, policajtem i Masopustem-Bakchem. Všichni budou ochutnávat koblihy, škvarkové placky, uzené maso, pálenku a další dobroty které pro ně připraví místní hospodyňky a hospodáři. Loni pohoštění průvodu nabídlo rekordních 43 (!) domácností, doufáme, že stejně štědří budou Zadnotřebaňští také letos. Večer se po loňské premiéře bude opět konat masopustní tancovačka, resp. – II. Masopustní školní ples. Ve Společenském domě v Zadní Třebani začne ve 20.00 a také jeho návštěvníky čeká bohatý program: uvítací přípitek, předtančení, dámská volenka, tombola, půlnoční překvapení, slosování vstupenek... Vstupenky si můžete objednat v ZŠ Zadní Třebaň či na tel.: 602 654 937. Na co se ještě těšit: soutěž o nejoriginálnější masku soutěž o nejoriginálnější alegorický vůz průvod maškar vsí soutěž o nejchutnější masopustní občerstvení stylový jarmark zabijačka projížďky na koních pochovávání Masopusta k tanci a poslechu zahraje ve Společenském domě Boss Band

> Otevírací doba

9:00-17:00

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Zadní Třebáň
Ulice: náves

> Komentáře