Muzeum dvoutaktů - Muzeum Lobzy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Muzeum dvoutaktů - Muzeum Lobzy

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Novodobá historie Svobodnického dvora začala v roce 1991, kdy byl v červnu navrácen potomkům bývalého vlastníka v naprosto zdevastovaném stavu. Jelikož se jedná o stavení památku (první zmínky ze 14.stol) bylo nutné přikročit k obnově jednotlivých objektů a hledat pro ně využití. Jako první byl zpřístupněn objekt bývalého čeledníku, kde byla v prosinci téhož roku otevřena prodejnička potravin s občerstvením, kterou záhy začali pravidelně navštěvovat místní živnostníci, zaměstnanci bytového družstva a o víkendech vycházkáři a cyklisté. V zimním období docházeli na něco teplého bruslaři z rybníčku u zastávky MHD. Během další etapy došlo na rekonstrukci obytných domů, obnově historické pavlače na původním špejcharu, vybudování terasy u bistra a nakonec i k opravě bývalých stájí, které sloužily na počátku třetího tisíciletí ke skladovacím a obchodním účelům. Během devadesátých let v bývalém domku ovčáka fungovala i kovárna, kde se vyráběly ručné kované mříže, krbové nářadí a opravovaly prvky z památkově chráněných objektů (kříže, lucerny, model pivovarského stroje,ap.) Majitel části usedlosti byl již od 80.let min.století velkým příznivcem motorismu, především jeho historie, v průběhu třiceti let shromáždil za podpory manželky takřka kompletní kolekci značek a typů vozidel vyráběnou bývalým koncernem IFA v NDR a dalšího příslušenství. Kromě jejich údržby a renovace se s nimi pravidelně zúčastňuje různých akcí, historických výletů, orientačních jízd, výstav, natáčení aj. Jelikož se na deponovaná vozidla měli zájem podívat různí příznivci i mimo veřejné akce, zrodila se myšlenka využít bývalé hospodářské prostory ke zřízení expozice jedné etapy vývoje motorismu od 30.let do roku 1990 a současně připomenout historii této unikátní a od r.1956 památkově chráněné nemovitosti. Nyní máte možnost i vy zavzpomínat a svým dětem či vnoučatům ukázat, v čem jste kdysi jezdili na chatu, do práce či za zábavou... Více zde: https://www.muzeumlobzy-cz.eu/o-nas/ Celoročně otevřeno každé úterý a čtvrtek odpoledne (obvyklý začátek prohlídky bez rezervace v 15,30 h) Od dubna vždy každou sudou neděli do konce října prohlídky od 14,00 a 15,30 h, - v sezóně 2020 otevřeno tyto neděle 5. a 19.4., 3. 17. a 31.5., 14. a 28.6., 12. a 26.7., 9. a 23.8., 6. a 20.9., 4. a 18.10. Pro skupiny nad 5 osob možno po dohodě i v jiné dny a časech na objednání (tel., e-mail) min. týden předem do vyč. kapacity. Více zde: https://www.muzeumlobzy-cz.eu/

> Otevírací doba

dle otevírací doby

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Plzeň
Ulice: Rolnické náměstí 5
Telefon: 728 172 212, 603 869 310

> Komentáře