Zimní prohlídky hradu Švihov a výstava o Popelce | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zimní prohlídky hradu Švihov a výstava o Popelce

> Termín

27.12.2019 - 30.12.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

V zimním období ve vánočním čase od 27. 12. do 30. 12. bude možné navštívit upravený prohlídkový okruh "Hrad" a výstavu "Za tajemstvím Popelčina střevíčku". Prohlídkový okruh "Hrad" seznamuje návštěvníky s historií a stavebním vývojem švihovského hradu. Představuje reprezentační prostory a podobu života na šlechtickém sídle v 16. století. Čeká je návštěva ložnice hradní paní, kaple Panny Marie, ale též taneční sál či hodovní síň. Nejprve se návštěvníci podívají do prostor Červené bašty, kde uvidí vyobrazení historické podoby hradu i zařízenou písárnu. Přes parkán se přesunou do severního paláce, aby postupně prošli soukromými i společenskými místnostmi. V závěru zavítají do zbrojnice, kde je vystaveno mnoho druhů chladných i palných zbraní, zbrojí a dalších zajímavostí. "POPELKA – za tajemstvím Popelčina střevíčku" je výstavní prohlídkový okruh věnovaný Popelce, která na švihovském hradě bydlela ve filmu Tři oříšky pro Popelku. Okruh je individuální, lze jej tedy navštívit samostatně bez omezení doby prohlídky. Expozice je umístěna v Bílé baště, která má samostatný vchod přímo z velkého hradního nádvoří. Prohlídky hradu budou začínat od 10:00 do 14:30 každých 30 minut. Výstava bude v tomto čase také přístupná. Vstupné: Dospělí 120 Kč Děti od 6 do 18 let 80 Kč Studenti od 18 do 26 let 80 Kč Senioři nad 65 let, ZTP 80 Kč Rodinné vstupné (max. 2 dospělí a 3 děti) 310 Kč

> Otevírací doba

od 10:00 do 14:30 každých 30 minut

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Švihov
Ulice: Vodní hrad Švihov, Žižkova 1

> Komentáře