Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou

> Fotogalerie

> Termín

1.1.2014 - 31.12.2030

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Alšova jihočeská galerie vznikla jako krajská instituce v roce 1951. Jedná se o jedinou galerii svého druhu v jižních Čechách a patou největští v České republice. Na počest významného jihočeského umělce Mikoláše Alše získala jeho jméno do svého názvu. Svou činnost zahájila galerie v roce 1953 v pronajatých prostorách budovy na Senovážném náměstí v Českých Budějovicích, kde dnes sídlí Jihočeské muzeum. O tři roky později se hlavním sídlem galerie stala neogotická jízdárna zámku Hluboká nad Vltavou, zde působí dodnes. Ta byla vystavěna v letech 1845-1847 podle návrhu vídeňského architekta Franz Beera. Úpravy interiéru pro potřeby galerie v padesátých letech minulého století navrhl architekt Jaroslav Fidra ve spolupráci s Břetislavem Štormem. První expozice zde byla zpřístupněna 15. 4. 1956. Prvotním zřizovatelem byl Jihočeský krajský národní výbor, od roku 1991 pak Ministerstvo kultury České republiky a od roku 2001 dodnes Jihočeský kraj. Momentálně se v zámecké jízdárně nachází stálá expozice, která dokumentuje výtvarné umění ze sbírky galerie od 13. století po současnou tvorbu. Přestože se jedná o stálou expozici, není statická a každý rok bývá obměňována. Galerie tím chce ukázat množství a kvalitu sbírkového fondu. Dále se v budově nachází dva výstavní sály, které slouží zejména pro sezónní výstavy. Mimo kulturní pořady, přednášky a koncerty pořádá AJG od r. 1957 v Hluboké nad Vltavou každoročně jeden z nejstarších hudebních festivalů v České republice: Hudební léto Hluboká.

> Otevírací doba

otevřeno denně

březen – říjen / 9:00 – 18:00
listopad – únor / 9:00 – 16:00

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Hluboká nad Vltavou
Ulice: zámecká jízdárna
Telefon: 387 967 041
E-mail: [email protected]

> Komentáře